Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Kovács Tamás

Kovács Tamás

Titulus:

Bc.

Végzettség:

Felsőfokú

Születési év, hely:

1984, Érsekújvár

Tanulmányok:

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kara – Esztergom

Munkakör, beosztás:

Honlapszerkesztő,

Utolérhetőség:

compass.strekov@gmail.com, thomaskovacs.mail@gmail.com

Életrajz:

1984. október 30-án születtem Érsekújvárott, első gyermekként. Két fiatalabb testvérem van, húgom 22 éves, ólomüvegezőnek tanult, öcsém 19 éves és lakberendezést tanul, fő hobbija a fotózás. Tehát a művészetek iránti vágy bennünk él.
Az építőipari szakközépiskola után egy nemzetközi fuvarozással foglalkozó cégnél dolgoztam. Emellett, a községünkben, egy ifjúsági csoportnak is a vezetője voltam. Rengeteg programot szerveztünk, úgymint: sport tevékenységeket gyerekeknek, kulturális műsorokat a nyugdíjasoknak, irodalmi esteket, koncerteket, stb. Célunk a hasznos szabadidő-eltöltés népszerűsítése volt. Azért, hogy megfelelő vezetője legyek a szervezetnek, és hogy fejlesszem a szaktudásom, egyetemre mentem. 2006-ban lettem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karának hallgatója, 2007-től pedig a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) tagja. Ott hallottam először a népfőiskolákról. A Magyar Népfőiskolai Társaságnál végeztem a szakmai gyakorlatot, így sok nemzetközi projektbe is betekintést nyertem, mint pl. az Alpha 16+ Grundtvig pályázat. Később, a diákok képviselőjeként, bekerültem a Magyar Népfőiskolai Társaság elnökségébe. 2009-ben államvizsgáztam, ezután három hónapot Hollandiában dolgoztam, majd az újonnan megnyílt esztergomi Prímás Pince sommelier-jeként dolgoztam 2011 nyaráig.
Korában a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának titkáraként tevékenykedtem. 32 alapszervezet munkáját segítettem, pályázatokat írtam, programokat, rendezvényeket szerveztem helyi és járási szinten. Mindamellett a kürti önkormányzatnál vagyok technikus, grafikus, illetve sokat segítek a helyi szervezeteknek (cserkészek, hegyközség…) Jelenlegi munkahelyem a Betlen Gábor Alap komáromi kirendeltsége.

Rövid URL
ID52967
Módosítás dátuma2018. augusztus 21.

Hibát talált?

Üzenőfal