Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Oldtimerek Hétvégéje


Esemény részletek


Az Oldtimer Show Kft. a 2012-ben az oldtimer kiállítás nélkül maradt Vasúttörténeti Parkban újjáéleszti a hagyományt és 2013. tavaszán nagyszabású oldtimer kiállítást szervez. Március 15-17. között „Oldtimerek Hétvégéje” néven veteránjármű kiállítást rendezünk, számos szabadtéri programmal kiegészítve. Ez a hétvége lesz a Vasúttörténeti Park szezonnyitója is, melyre természetesen a Vasúttörténeti Park is gőzerővel készül. A park teljes területe ki lesz csinosítva márc. 15-re!
A rendezvény tematikája a következő lesz: A mozdony fűtőház első csarnokában a nyugati világ veterán autói és motorjai lesznek kiállítva. A mozdony fűtőház második csarnokában a KGST korszak veterán autói és veterán motorjai kerülnek bemutatásra. Közvetlenül a fűtőház előtti murvás területen az USA nagyvasak lesznek láthatók, az „USA Autó Karnevál” területén. Mellette lesznek elhelyezve az oldtimer járműveket kiszolgáló vállalkozások. A mozdony fűtőház előtti mozdonyforgatónál látványos vasútikocsi kiállítást rendezünk be. A kiállítást idegenvezetők fogják bemutatni és a vasúti kocsikra felmehetnek majd a látogatók. A másik mozdonyforgatónál gőzmozdony kiállítást láthat a közönség. A bejárat előtt lévő „VIP parkoló” lesz az oldtimerek parkolója, amely a rendezvényre oldtimer autóval vagy oldtimer motorral érkező látogatók parkolója lesz. A VIP parkolóban elhelyezett járművekre biztonsági őrök fognak vigyázni. A VIP parkoló díjmentes lesz, de ide csak muzeális minősítéssel rendelkező járművek állhatnak be. A rendezvényre személyautóval vagy busszal érkező vendégek részére 500db autó elhelyezésére alkalmas, „látogati parkoló” áll rendelkezésre, teljesen díjmentesen. Szintén a látogatói parkoló lesz a helyszíne a „youngtimer találkozó”-nak.
A rendezvényen a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzembe lesz helyezve! Interaktív programok: lóvasút, nosztalgia vonatozás gőzmozdonnyal, mozdonyforgató, sínautózás, hajtányozás, kisvasút egyszerre hat szerelvénnyel és egy újdonság a gyermek ügyességi kerékpárpálya.
A rendezvény területén számos egyéb látnivaló is lesz majd: teherautó és busz kiállítás, vursli, élő zene, verkli, vurlitzer, arcfestés, pantomim, mulatságos mutatványosok.
A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, rétes, édesség, vattacukor, stb…

Belépőjegyek:
– felnőtt jegy: 3.000Ft
– gyermek: 2.000Ft (14 éves kor alatt) 3 éves kor alatt a belépés díjmentes.
– család jegy: 9.000Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)
– kerekesszékes jegy: 1.500Ft (a kísérő részére teljes árú jegy szükséges)
A belépőjegyeket a helyszínen lévő jegypénztárakban lehet majd megvásárolni, készpénzzel és bankkártyával is. A belépőjegyek mindhárom fajta SZÉP kártyával is megvásárolhatók!

Elővételben a belépőjegyeket a Ticketexpressz országos hálózatában lehet majd megvásárolni személyesen, vagy interneten keresztül: www.ticketexpress.hu
Az elővételi jegyek értékesítése 2012. december. 1-től kezdődik és 2013. márc. 14-ig tart.
Figyelem! Az Oldtimerek Hétvégéjére nem érvényesek a Vasúttörténeti Park által értékesített bérletek.

A rendezvény kiállítási részén a magángyűjtők és a klubok oldtimer járművei részére díjmentes bemutatási lehetőséget biztosítunk, meghívásos alapon. A kiállításra a következő kategóriákban lehet jelentkezni:
– antik autók, oldtimer autók
– USA autók
– KGST autók
– youngtimer autók
– antik motorok, oldtimer motorok
– Magyar motorok
– eredeti állapotban megőrzött, de hiánytalan veterán autók és motorok
– veterán teherautók és buszok
A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk: info@oldtimershow.hu Kérjük, hogy a benevezni kívánt járművekről 1-2db fotót, a tulajdonos mobil telefonszámát és a lakhely (utca és házszám nem kell) megnevezését is küldje el. Szokás szerint a részvételre jelentkező járművek mindegyikének egy előszűrésen kell majd átesni. Továbbra is alapelvünk, hogy minden járműtípusból csak 1-1 példányt állítunk ki. Amelyik típusból elfogadtunk egy nevezést, abból a típusból már nem tudunk másikat befogadni a tavaszi kiállításra. Talán majd az őszi Oldtimer Show-ra! A jelentkezési sorrend is számít. Kérjük a jelentkezők megértését e tárgykörben. A kiállítás legszebbjeit díszes serlegekkel jutalmazzuk majd, melyeket a kiállítás szakmai zsűrije fog odaítélni. A szakmai és a szervezői díjak száma 25db lesz.

Várjuk a nosztalgiázásra vágyó közönséget a Vasúttörténeti Parkba, márc. 15-17-ig, az Oldtimerek Hétvégéjére!

Veterános üdvözlettel: Oldtimer Show Kft. info@oldtimershow.hu
további információk: www.oldtimershow.hu

Dátum: 2013-03-15-tól – 2013-03-17-ig
Helyszín: 1142 Budapest, Tatai út 95.
Rendező: Oldtimer Show Kft. (1146 Budapest, Cházár A. u. 2/A 9/4.)
Rövid URL
ID39091
Módosítás dátuma2013. február 19.

Hibát talált?

Üzenőfal