Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

FESZT-FEST Budapest: Zsibongó Kisszínpad, Fókusz Diákszínpad

FESZT-FEST Budapest: Zsibongó Kisszínpad, Fókusz Diákszínpad


Esemény részletek


2015. szeptember 11-én, pénteken
17:30 Zsibongó Kisszínpad (Fülek, SK): Arany János: A walesi bárdok
A Dunamenti Tavasz (Dunaszerdahely) gyémánt diplomása. A Füleki Gimnáziumban folyamatosan immár három éve működik az újjáélesztett Zsibongó Kisszínpad. Céljuk az volt, hogy a már 15 éve nem működő gyermekszínjátszást Füleken felelevenítsék, és lehetőséget biztosítsanak a kisebb gyermekek tehetségének kibontakoztatására. A csoport tagjait a nyolcosztályos gimnázium első-, másod- és harmadévesei alkotják. A Zsibongó Kisszínpad már több fesztiválon, falunapon bemutatkozott és óriási sikerrel. 2014-ben bejutottak az országos Duna Menti Tavaszra, Dunaszerdahelyre, ahol az ország legjobb színjátszói és bábozói között aranysávos minősítést érdemeltek ki. Idén komoly témához, a híres Arany balladához nyúltak, egészen meglepő módon átforgatva és újra dramatizálva azt.
A csoport vezetője: Szacskó Mónika / Rendező: Szvorák Zsuzsanna

18:00 Fókusz Diákszínpad (Dunaszerdahely, SK): Ki a macska!?
A 2015-ben megrendezett XXV. Moson Megyei Színjátszó Találkozó fődíjasa. Az eredeti Hajnóczy novella négy fiú brutális játékát meséli el.
„A dunaszerdahelyi csapat előadását Hajnóczy Péter novellája ihlette, melynek hátterében fölsejlenek ’56 véres eseményei, de a színpadon öt mai diáklány éli meg előttünk mindazt a borzalmat, ami velük a mai világban megtörtént/het (szadista tanár, szexuális abúzus, leánykereskedelem, apai brutalitás, öngyilkosság, drogok). Kétségtelen, hogy az átélt szenvedéseiket a felakasztott macskán megbosszuló szereplők mindezt mély átéléssel, erős egyéni ráhangoltsággal adják elő, olyannyira, hogy a néző már-már azt hiszi, ezek a szörnyűségek valóban megtörténtek a lányokkal – pedig nem” – írta Regős János az előadásról.
Szereplők: Boráros Lilla, Gajdosík Diána, Németh Dóra, Süke Dóra, Touati Karen / Rendező: Jarábik Gabriella

Rövid URL
ID68678
Módosítás dátuma2015. augusztus 24.

Hibát talált?

Üzenőfal