Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Értékmegőrzés- értékgyűjtés Szepsiben

Értékmegőrzés- értékgyűjtés Szepsiben


Esemény részletek


Meghívó a Felvidéki magyar értékmegőrzés és értékgyűjtés regionális tanácskozására Szepsiben

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt kultúrtársam! Tisztelt értékmegőrző! Kedves barátom!

A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány határozata értelmében, a Felvidéki Értéktár Bizottság és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet megbízásából tisztelettel meghívjuk Önt, mint a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány tagját, mint a régió polgármesterét, mint a Kassa-környéki járásban működő Csemadok alapszervezetek vezetőségi tagját, és mint értékmegőrzőt

a Felvidéki magyar értékmegőrzés regionális tanácskozására Szepsiben

amelyre 2017. február 18-án, szombaton kerül sor, 10.00 órai kezdettel Szepsiben a Magyar Ház épületében, a Hviezdoslav utca 32. szám alatt (az egykori gyerekkórház épületében).

A tanácskozáson Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, a Felvidéki Értéktár Bizottság szakmai alelnöke bemutatja a Felvidéki Magyar Értéktárat, és a Hungarikum mozgalom tevékenységét a Felvidéki Magyar Értéktárért. Az érdeklődőknek vitaindító anyagként szakmai beszámolót tart az értékmegőrzésről, az értékgyűjtésről, a szellemi kulturális örökség és a regionális identitás helyéről és szerepéről a közművelődésben, valamint értékeink közösségépítő szerepéről a régióban.
A regionális tanácskozást Bubenko György mérnök vezeti, aki a Felvidéki Magyar Értéktár munkatársa és regionális koordinátora a Kassa-környéki járásban. A résztvevőknek lehetőségük lesz bekapcsolódniuk a tanácskozásba, javaslatokat, észrevételeket és kérdéseket feltenni a regionális értékmegőrzéssel és értékgyűjtéssel kapcsolatban szűkebb régiónkban, a Bódva-völgyében, a Kanyapta mentén és a Hernád partján. A találkozó kb. 12:00 óráig tart.

Baráti tisztelettel:
Bubenko György mérnök, a Felvidéki Magyar Értéktár regionális koordinátora
Zborai Imre, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány titkára

Rövid URL
ID88696
Módosítás dátuma2017. február 10.

Hibát talált?

Üzenőfal