Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

A Magyar Szent Korona Szilason

A Magyar Szent Korona Szilason


Esemény részletek


Alapszervezetünk tagjai sok szeretettel és tisztelettel meghívnak mindenkit a 2015. szeptember 12-én Szilas községben megrendezésre kerülő a Magyar Szent Korona látogatásának tiszteletére szervezett ünnepségre, amely az alábbi program szerint fog zajlani:

09.00 Harangzúgás a Szent Korona tiszteletére

09.15 Gyülekező (gyülekező a kultúrház melletti rózsakertben, valamint a Szent Korona-menet résztvevőinek a helyi halastó mellett)

09.30 A Szent Korona-menet indulása (a menet a halastó mellől indulva a Fő utcán keresztül a rózsakertbe érkezik meg. A menetbe bárki szabadon becsatlakozhat (távolság 750 m)

13.00 Pázmány Miklós-emlékmenet (emlékmenet vitéz Pázmány Miklós, a Magyar Királyi Testőrség volt tagjának sírjához. A menetbe bárki szabadon becsatlakozhat (távolság 1,5 km)

Rózsakert:
10.00 A Magyar Szent Korona ünnepélyes köszöntése (a Szent Korona-menet megérkezése után a Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrzők díszköszöntése, az egyházi méltóságok áldása a napra, végezetül a világi vezetők köszöntőbeszédei)

10.00 – 18.00 Kiegészítő programok (Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrzők élő kiállítása, hagyományos fa játékok, kézműves-foglalkozás, nemzeti árusok, falunéző kisvonat, étkezési- és felfrissülési lehetőség.)

18.00 A Magyar Szent Korona búcsúztatása

Dr. Pázmány Zoltán Emlékház:
11.00 Az emlékház átadása (az újonnan épült emlékház átadása, ezt követően a Szent Korona elhelyezése az emlékházban)

11.30 – 18.00 A Magyar Szent Korona szabad megtekintése (a Magyar Szent Korona szabadon megtekinthető a nap folyamán. Fotózás és fényképezkedési lehetőség biztosított a Szent Korona és a Koronaőrség társaságában)

Kultúrház:
12.00 Woth Imre – a Szent Korona titokzatos történelme (Woth Imre, a Magyar Koronaőrök Egyesületének elnöke ad elő a Magyar Szent Korona történelméről. Ezzel egyidejűleg a Szent Korona történelme című interaktív kiállítás megnyitása, amely szabadon látogatható 18.00-ig)

Szabadtéri Színpad: (rossz idő esetén a kultúrházban)
13.00 Népdalcsokor (fellépnek: Gyöngykoszorú Éneklőcsoport – Füss-Csicsó-Kulcsod · Pünkösdi rózsa Népdalkör – Kisudvarnok · Citerás Éneklőcsoport – Vágkirályfa)

15.00 Táncos-percek (fellépnek: Black Diamond tánccsoport – Csiliznyárad, a lakszakállasi Alapiskola diákjai valamint a szilasi óvodások)

16.00 Keresztény – Keresztyén áhítat

17.00 a Visszhang zenekar akusztikus koncertje

19.00 Kiripolszky Péter (Felvidéki Rockszínház) koncertje

20.00 Vox Megere zenekar koncertje

A rendezvény szabadon látogatható bármilyen hagyományőrző- valamint népviseletben!

A programváltozás jogát fenntartjuk! A rendezvény nem pártrendezvény, az eseményt bárminemű pártkampány céljából felhasználni tilos. A rendezvényen bármelyik párt, szervezet, civil szerveződés, mozgalom szabadon részt vehet, de magát propagálnia tilos! További információk: www.csemadok-szilas.webnode.hu, www.facebook.com/csemadok.szilas, csemadok.szilas@gmail.com elérhetőségeken kaphatóak.

szilas-magyar-korona-2015

Rövid URL
ID66668
Módosítás dátuma2015. július 29.

Hibát talált?

Üzenőfal