Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Bátkai Huncutkák Színjátszó Csoport: … , mert játszani jó! (szerkesztett játék)

Rendező: Hencz Annamária
A csoport fenntartója: a bátkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola
Kategória: szerkesztett játék
A darab műfaja:  szerkesztett játék
Szerző:
Cím:
… , mert játszani jó!
Ezt vallják magukról: A Huncutkák Színjátszó Csoport 2016-ban alakult. Napjainkban is, mint szakköri foglalkozás működik a Bátkai Alapiskolában. Tagjai nagyrészt 5. osztályos tanulók.
A Huncutkák Színjátszó Csoport először 2017-ben nevezett be a Duna Menti Tavasz selejtezőjébe. Itt abban a megtiszteltetésben lehetett részük, hogy megkaphatták a kezdő csapatok díját, a Tehetségdíjat. Ez a díj egy lehetőséget biztosított a csapat számára, hogy 2018-ban a verseny döntőjében is megmutathassák magukat. Az idén arra a döntésre jutottak, hogy változtatnak a megszokott műfajon és színjátszás helyett a szerkesztett játék kategóriában indulnak.
Mint az emberek többsége, úgy a Huncutkák tagjai is nagyon szeretnek játszani. Témakörüknek is a játékot választották. Kutakodva a magyar nép- és műköltészetben, rengeteg verssel, mondókával, dallal találták szemben magukat, amelyek saját maguk is játékok, vagy a játék témakört dolgozzák fel. Produkciójukban ezekből az alkotásokból szemezgettek, és ezeket dolgozták fel, hogy bemutathassák a nagyérdemű közönségnek.

KategóriaDuna Menti Tavasz
TelepülésBátka [Bátka]
Dátum2019-05-31
Rangezüstsáv
RészlegSzlovákiai Magyar Művelődési Intézet
ID113614
Módosítás dátuma2019. október 28.

Hibát talált?

Üzenőfal