Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Közlemény a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál időpontjáról és előkészületeiről a 2021-es évben

Közlemény a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál időpontjáról és előkészületeiről a 2021-es évben

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány Elnöksége és titkársága, mint az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál főszervezője örömmel közli és értesíti a felvidéki amatőr színjátszó csoportok vezetőit és a színjátszás kedvelőit, hogy a tavalyi évben elmaradt színjátszó fesztivál, a Felvidék amatőr színjátszó mozgalom legnagyobb seregszemléje, a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál az idén a tervezett időpontban, 2021. november 18. és 21. között (csütörtök – vasárnap) lesz Szepsiben és Buzitán. A fesztivál szervező bizottsága a négynapos elmaradt rendezvényt az idei év februárjában vagy márciusában szerette volna megszervezni, de a koronavírus-járvány védekezéséről szóló kormányrendeletek és a szigorú korlátozó intézkedések ezt nem teszik lehetővé.

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága kérésére a Nemzeti Kisebbségi Kulturális Alap munkatársai beleegyezésüket adták, hogy a Kisebbségi Kulturális Alaphoz a tavalyi évben benyújtott pályázatnak az országos színjátszó fesztivál megszervezésére elnyert keretösszegét felhasználhatja 2021. december 31-ig. A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága és a fesztivál szervező bizottsága a színjátszó fesztivál jelentkezési lapját és a fesztivál versenyfelhívását a közeljövőben nyilvánosságra hozza.

Bízzunk benne, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem eredményei lehetővé teszik, hogy 2021 novemberében a felvidéki amatőr színjátszó mozgalom és a színjátszás kedvelői újra találkozzanak Szepsiben és Buzitán.

Zborai Imre, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány titkára, az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál főszervezője
mobil: +421 905 818 377

TelepülésSzepsi [Moldava nad Bodvou], Buzita [Buzica]
Rövid URL
ID125120
Módosítás dátuma2021. március 16.

Hibát talált?

Üzenőfal