Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Felhívás élménybeszámolók összegyűjtésére

Felhívás élménybeszámolók összegyűjtésére

Felhívás élménybeszámolók, visszaemlékezések, történetek és képfelvételek összegyűjtésére az első nyári ifjúsági találkozó (NYIT) résztvevőitől, előadóitól, fellépőitől az 1971-es évben

„Kemény munkában a kitartás támogat.
Segít legyőzni a nehéz távokat.
Nem az a fontos, mennyi áll előtted.
Hanem milyen hosszú a táv mögötted.”

Magyar vagyok! Illik tudnom! Összetartozunk! A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Mécs László Szabadegyetem országos rendezvénysorozat fő szervezője a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya Szepsiben. Az egyhetes nyári országos művelődési tábor az anyanyelvi művelődést, a nemzeti önismeretet, az önbecsülés fejlesztését, a közösségszervezés gyakorlatának elsajátítását, a hagyományőrzést és a családi jellegű műsorkínálatot helyezi mindig az előtérbe. Örvendetes tény, hogy a Felvidéken először éppen 50. esztendeje, 1971-ben a Szoroskő alatt, a körtvélyesi tavak partján tartották és szervezték a fiatalok az első nyári ifjúsági találkozót. A hetvenes években aztán még az ország más településén tartották a nyári országos táborokat, de később letelepedett a Szepsihez közeli Somodiban. Amikor Somodiban a bársonyos forradalom után privatizálták ezt a területet a művelődési tábor átkerült Jászóra, az autókemping zárt területére.

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány Elnöksége és titkársága felhívással fordul az 1971-ben szervezett első nyári művelődési tábor résztvevőihez, előadóihoz, fellépőihez, valamint mindazokhoz, akik fél évszázaddal ezelőtt egy csipetnyit is segítettek és hozzájárultak az első nyári művelődési tábor megszervezéséhez, a tábor hangulatát felidéző élménybeszámolók, visszaemlékezések, történetek és képfelvételek összegyűjtésére az 50 évvel ezelőtti fiatalok találkozójáról. A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány Elnöksége és titkársága felkéri azokat, akik 1971-ben az első művelődési táborban Körtvélyesen felejthetetlen élményeket szereztek, akik szívesen emlékeznek a táborban átélt mindennapokra, akik tapasztalatokat szereztek a következő évekre, akik örömmel visszaemlékeznek a találkozó légkörére, visszaemlékeznek az előadók életbevágóan fontos gondolataira, visszaemlékeznek a felhőtlen szórakozás és a derűs találkozó fontosságára, a kötetlen baráti beszélgetésekre és vitafórumokra, valamint az egyéb történetek és örömteli pillanatok átélésére, netalán vidáman emlékeznek új szerelmek kibontakozására, s ezeket a táborban átélt élményeket szeretnék megosztani másokkal is.

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága az összegyűjtött élménybeszámolókat, visszaemlékezéseket, történeteket és képfelvételeket szeretné élménygyűjteménybe rendezni és az idei jubileumi Mécs László Szabadegyetemen kiállítani, bemutatni.

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága az ötven évvel ezelőtti nyári művelődési tábor történeteit, élménybeszámolóit, a visszaemlékezéseket és képfelvételeket türelmetlenül várja, legkésőbb 2021. április 30-ig:

• személyesen a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkárságán, Szepsiben a Magyar Házban, (a Hviezdoslav utca 1320/32. szám alatt, a volt gyerekkórház épületében)

• telefonon: +421 / 905 818 377

• villámpostán a következő címen: csemadok.szepsi.tv@gmail.com

• levélben a következő postacímen: Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány, Hviezdoslavova 1320/32, 045 01 Moldava nad Bodvou / Szepsi.

Magyar vagyok! Illik tudnom! Összetartozunk! Nemzeti kultúránk részének tekintünk minden olyan szokást és hagyományt is, amelyet a magyarság, a mi őseink hagytak ránk. Mindannyiunk fontos feladata nemzeti hagyományaink, értékeink megőrzése és továbbadása a következő nemzedékeknek.

 

 

TelepülésSzepsi [Moldava nad Bodvou]
Rövid URL
ID125140
Módosítás dátuma2021. március 22.

Hibát talált?

Üzenőfal