Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Thermalpark, Dunaszerdahely

Thermalpark, Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyi Thermalpark Csallóköz egyik legkedveltebb és leglátogatottab üdülőközpontja, ahol 26 hektáros területen 10 medence található. Ezek közül három gyógy- és termálvízzel van feltöltve. A termálvíz 1600 méter mélyről tör fel, és a hőmérséklete a felszínen eléri az 57 C-ot.
Az üdülőközpont területén 6 felnőtt és 1 gyermek medence áll a fürdőzők rendelkezésére. A szórakozni vágyók igényét a csúszdák, a minigolf, a strandfoci-, a röplabda- és a teniszpályák használata elégíti ki. Kisgyermekes családok számára is nagyszerű pihenést biztosít, ugyanis a gyermekmedence mellett homokozóval, hintákkal, mászókákkal felszerelt játszótér található.
Rossz idő esetén a pihenni vágyó vendégek a park fedett részét vehetik birtokba. Itt az úszómedence és a pezsgőfürdő használata melletta wellness szolgáltatásokat (különféle masszázsok és szaunák) is igénybe vehetik a látogatók.
A dunaszerdahelyi Thermalpark nemcsak a csallóközi embereket, hanem az ország különböző szegletéből, sőt külföldről érkező látogatókat (elsősorban Csehországból) is szívesen fogadja.

AZ ÉRTÉK BESOROLÁSA
Szakterületturizmus és vendéglátás
TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Értékszint2. tájegységi értéktár
A JAVASLATTEVŐ ADATAI
JavaslattevőNégy határon át vetélkedő, 2018 – a Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola Kukkónia csapata. Csapattagok: Bábics Lilianna, Kohút Rebeka, Komlós Zsombor. Felkészítő pedagógus Takács Iveta.
TelepülésDunaszerdahely
A NEMZETI ÉRTÉK ADATAI
Indoklás

A Thermalpark minden korosztály számára pihenést és kikapcsolódást nyújt, ezért javasoljuk az értéktárba történő felvételét.

Forrás, adományozó

https://www.thermalpark.sk/hu

Webhttps://www.thermalpark.sk/hu
MELLÉKLETEK
Rövid URL
ID106612
Módosítás dátuma2019. január 24.

Hibát talált?

Üzenőfal