Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

MOL AKADÉMIA

MOL AKADÉMIA

MOL AKADÉMIA a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 futballklub utánpótlás-képzöje. 2018. november 16-án nyitotta meg kapuit.
Az edzőközpont 18 hektáros területen terül el, ahol tíz reguláris és három speciális (homokos, kisméretű műfüves és kondicionális képességek fejlesztésére szolgáló) pálya található. A 10 reguláris pálya közül három műfüves és a két füves pálya közül kettő fűthető. A pályákon kívül a komplexumhoz rövid – és hosszútávú futópálya, szabadtéri fitnesz, két lelátó és kiszolgáló épületek (öltözők, orvosi szoba, szertár, fitneszterem) tartoznak.
Az akadémián 300 tehetséges fiatal 14 korosztályos csapatban 32 edző segítségével dolgozik. Az akadémia célja, hogy helyi és a környező településekről származó tehetséges fiatalok a legjobb körülmények között válhassanak a hazai és a külfüldi élvonalbeli bajnokságok futballistáivá.

AZ ÉRTÉK BESOROLÁSA
Szakterületsport
TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Értékszint2. tájegységi értéktár
A JAVASLATTEVŐ ADATAI
JavaslattevőNégy határon át vetélkedő, 2018 – a Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola Kukkónia csapata. Csapattagok: Bábics Lilianna, Kohút Rebeka, Komlós Zsombor. Felkészítő pedagógus Takács Iveta.
TelepülésDunaszerdahely
A NEMZETI ÉRTÉK ADATAI
Indoklás

Az akadémia segít a tehetséges dunaszerdahelyi és környékbeli fiataloknak, hogy kibontakoztassák tehetségüket. Támogatja őket, hogy eljussanak és megállják helyüket az európai futballban, ezért kiérdmelte az értéktárba való felvételt.

Webhttp://fcdac.sk//hu/
MELLÉKLETEK
Rövid URL
ID106605
Módosítás dátuma2019. január 24.

Hibát talált?

Üzenőfal