Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Évzáró gyűlések Alistálban és Csallóközkürtön

2015. január 31-én a Dunaszerdahelyi járás két településén, Alistálban és Csallóközkürtön tartották meg a Csemadok alapszervezetek évzáró tagsági gyűlését, amelyen megemlékeztek az alapszervezet megalakulásának 65.évfordulójáról.
Alistálban a 368 tagú alapszervezet 122 tagja jelent meg az ünnepi rendezvényen. A vendégek között köszöntötték a település új polgármesterét, Horváth Támás mérnököt. A Csemadok területi választmányát Lázok Attila titkár,Varga László a TVE tagja és Bodó, Richárd, a Csilizradványi alapszervezet elnöke és a Művelődési Intézetet Huszár László képviselte.
Az alapszervezet elnöke megemlékezett a Csemadok 65. évfordulójáról, és kiértékelte a 2014-es évet, amikor 33 rendezvénye volt a járás egyik legaktívabb alapszervezetének. A jubileum alkalmából díszoklevelet adtak át az alapszervezet alapító,illetve aktív tagjainak. A Csemadok TV oklevelét Fazekas István, Lőrincz Roland és Sátor Veronika kapta. A kultúrműsorban fellépett az Alistáli Nyugdíjasklub Éneklőcsoportja, a Cimborák Férfi Éneklőcsoport, Lőrincz Roland, Sátor Veronika és az Alistáli Színházi Társulat.
Csallóközkürtön is ezen az estén megtelt a kultúrház. A 215 tagú alapszervezet közel 100 tagja vett részt az évzáró gyűlésen. A vendégek között ott volt Kubík József polgármester,aki rendkívül pozitívan értékelte a Csemadok munkáját. A Csemadok Dunaszerdahelyi területi választmányát Lázok Attila,Varga László,a Művelődési Intézetet Huszár László képviselte.
Az alapszervezet vezetősége kiértékelte a sikeres 2014-es évet, megemlékeztek a Csemadok megalakulásának 65.évfordulójáról. Az elmondottakból kiderült, hogy a Csemadok a településen mozgatója,szervezője a társadalmi és kulturális életnek. Példás az együttműködés az alapszervezet, önkormányzat, éneklőcsoport és falu pedagógusai között. Ennek az eredménye volt az évzáró kultúrműsora is ahol fellépett község apraja-nagyja. Az óvodások, kisiskolások, valamint a falu éneklőcsoportja. A családias hangulatú rendezvény végén közösen szórakoztak kicsik és nagyok igazolva, hogy Csallóközkürtön tudatosították – az együttműködés a magyar jövő záloga.

Varga László, a TVE tagja

 

TelepülésAlistál [Dolný Štál], Csallóközkürt, Kürt [Ohrady]
Rövid URL
ID64215
Módosítás dátuma2015. február 2.

Hibát talált?

Üzenőfal