Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A Magyar Kultúra Napja, Galánta 2015

A Magyar Kultúra Napja, Galánta 2015

Az országos ünnepély videó felvételei:

1. rész

2. rész

3. rész

A magyar kultúra napjának országos ünnepsége Csanaky Eleonóra előadásában a Himnusz előadásával kezdődött. A Csemadok Országos Tanácsa e jeles napon adja át a Csemadok Életmű Díjat, a Csemadok Közművelődési Díjat és a Gyurcsó István-díjat.
Az ünnepséget Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke nyitotta meg, majd Haraszti Attila, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tolmácsolta Potápi Árpád János államtitkár ünnepi beszédét.
A Csemadok Életmű Díjat Balogh Csaba (Galánta), Mitro László (Abaújszina), Varga László (Nagymegyer), Vas Ottó (Ipolyság) és Záhorszky Elemér (Érsekújvár) vették át. A kitünetetteket Stirber Lajos, Csoltkó Jenő, Kovács László, Pálinkás Tibor és Berényi Margit méltatták.
A Csemadok Közművelődési Díjat Dávid Mihály párkányi pedagógus, művelődésszervező, Pál Gabriella és Pál Csaba nagybalogi művelődésszervezők, Patócs Lajos hodosi citerás, népművész és Srejner Tibor diószegi rendező kapták. A Gyurcsó István-díjat Ripcsu Rudolf, a Csemadok Tőketerebesi Területi Választmányának egykori titkára vette át.
A műsorban Szeredy Krisztina, Csanaky Eleonóra, Bognár Hajnalka, Ternóczky István, a nemeskosúti Berkenye Táncegyüttes és a Peredi Nőikar működtek közre.

A díjazottak méltatásai: ITT

TelepülésGalánta [Galanta]
Térbeli jellemzőkkultúrház
Rövid URL
ID64105
Módosítás dátuma2015. január 29.

Hibát talált?

Üzenőfal