Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.
A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskola utazó csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 250 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.
A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjaink részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó utaztatási program, amikor külhoni iskolák is utazhatnak a Kárpát-medencében.
Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10.000 diákja kapcsolódott be a Szövetség Diákutaztatási Programjaiba.
További információk és az online pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján találhatók: www.rakocziszovetseg.org

Rövid URL
ID64235
Módosítás dátuma2015. február 4.

Hibát talált?

Üzenőfal