Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Kiss Katalin

Kiss Katalin (Csallóköz Kultúrájáért Díj) - 2018

Moravek Ivett laudácuiója:

Született  Búcson, Komáromi járásban, de élete nagyrésze Dunaszerdahelyhez, Nagyabonyhoz kötődik. Tanulmányát a Lévai óvónőképző középiskolán végezte. A középiskola elvégzése után Vajkán kezdő óvónő. Pár évvel később tevékenységét Nagyabonyban folytatja, először óvónőként, később igazgatónőként. Nagy szeretettel egyengette a pici óvodások útját, egészen nyugdíjaztatásáig a nagyabonyi óvoda igazgatónője.
Nagyabonyhoz nemcsak a munkája köti. 1982-ben megalakul a nagyabonyi népdalkör, melyre a helyi önkormányzat felkéri szakmai vezetőnek. Az eltelt 35 év “szerelem“ lett, vallja ő maga egy riportban.
Kiss Katalin nem csak a nagyabonyi népdalkörben tevékenykedik. Dunaszerdahelyen alapítója tagja a Fókusz irodalmi színpadnak, szép sikereket értek el Jókai napokon Komáromban. Tagja volt a Bartók Béla vegyeskarnak – Jarábik Imre vezetésével. Tagja volt Szent György kórusnak, amelyet az akkori dunaszerdahelyi plébános bíztatott Érsek Rezső vezetésevel. Énekelt a Vox Camerata kórusban, akkori vezetője Pálmai Márta. A mai napig énekel a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos kórusában. Pár évvel ezelőtt felkérték a Felsőpatonyi Margaréta kórus szakmai vezetésére.
A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya a kultúrában folytatott munkásságáért Csallóköz kultúrájáért közművelődési dijat adományoz a mai napon Kiss Katalinnak.
Fogadd sok szeretettel, és kérem a jó Istent, tartson meg köztünk erőben egészségben még nagyon sokáig, köszönjük lelkes tevékenységedet!

KategóriaCsallóköz Kultúrájáért Díj
TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Év2018
Rövid URL
ID117279
Módosítás dátuma2020. június 12.

Hibát talált?

Üzenőfal