Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje, 2016

Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje, 2016

A TUMULTUS Polgári Társulás és a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) harmadszor rendezi meg a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjét 2016. július 15-16-án a perbetei futballpályán.

tumultus-2016

Az idei szemlét szeretnénk a nemrég váratlanul elhunyt Újfalusi Gábor emlékének szentelni, akinek nagyon sokat köszönhetünk, és mélységesen sajnáljuk, hogy ez a fantasztikus ember idén már nem lehet közöttünk. Az ő tiszteletére idén minden fellépő zenekar feldolgoz majd egy Led Zeppelin vagy egy Beatles dalt. Ezek voltak ugyanis Gábor kedvenc bandái.
A szemle egyszersmind bemutatkozási lehetőség a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, másodsorban szakmai megmérettetés, kiváló alkalom kapcsolatok kialakítására, részvételi lehetőség zenei előadásokon, workshopokon. A szemlére bejutott együttesek értékes tárgyi ajándékokra
és eszmei elismerésre tehetnek szert, a fellépő zenekarok az egész TUMULTUS Fesztiválra ingyenes meghívást kapnak, és nem utolsósorban egy hatalmas élménnyel lesznek
gazdagabbak! Fontos hangsúlyoznunk, hogy a szemle nem verseny, azonban együttműködik más tehetségkutatókkal. Célunk, hogy minél több hazai magyar amatőr zenekarnak segíthessünk az érvényesülésben. A jelentkező zenekarok közül természetesen a rátermettségük alapján választjuk ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Ez viszont ne keserítsen el senkit sem, mert a szemle a többiek számára is sok meglepést tartogat, ráadásul azok a nevező szólisták és zenekarok, akik az előzsűrizés alapján nem jutnak színpadra, 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az idei Tumultus Fesztiválra! Azt se felejtsük el, hogy jövőre ismét bárki benevezhet. A lényeg az, hogy tapasztalatban, zenei élményben és szórakozásban gazdag két napot tölthessünk el együtt!
A szemle egyben az „Öröm a zene” tehetséggondozó program felvidéki állomása, ahonnan az arra hivatott zenekar egy neves szakmai zsűri jóvoltából egyenes ágon bekerül a budapesti fináléba. A döntő a Music Expo hangszer-, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítás egyik kiemelt rendezvényeként Budapesten kerül megrendezésre, melynek fődíja 1.000.000 Ft! Tavaly a komáromi Aylen’s Fall-nak adatott meg a döntőbe jutás lehetősége.

A szemlére bejutó zenekarok/előadók további jutalmainak listája egyre bővül. Egy kis kedvcsináló:
✔ Bejutási lehetőség az „Öröm a zene” tehetséggondozó program döntőjébe a 2016-os Music Expora Budapestre.
✔ Automatikus részvételi lehetőség a tatabányai Peron Music Tehetségkutatón
(tavaly kettő zenekar is részt vehetett rajta: a komáromi Aylen’s Fall és a kürti Foxies:

✔ Egy komplett videoklip elkészítése (hamarosan megjelenik a Black Side zenekar első klipje).
✔ Kiemelt médiatámogatás az aTempo internetes hírportál jóvoltából 1 éven keresztül.
✔ 1 zeneszám komplett elkészítése a hangrögzítéstől a keverésen át a master-ig a Decibel Studio-ban
(tavaly a martosi Black Side élhetett a lehetőséggel).
✔ Vásárlási utalványok 10 és 20 százalékos árengedménnyel a komáromi Relato hangszerbolt jóvoltából minden résztvevő számára.
✔ A Tumultus polgári társulás a szemlén résztvevő zenekarokat a lehetőségeihez mérten fellépteti más rendezvényein is!

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében:
✔ A szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 3. Szemléjére nevezhetnek:
✔ Szlovákiai lakhellyel rendelkező, magukat szlovákiai magyarnak valló személyek ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek.
✔ Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó
✔ Magyarországi jelentkező nem nevezhet.

Jelentkezési feltételek:
✔ Legalább 2 értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, amit a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy audió illetve videó link csatolásával) az info@tumultus.eu e-mail címre küldhetnek el.
✔ A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük + Újfalusi Gábor emlékére egy Led Zeppelin vagy The Beatles dalt feldolgozását kell előadniuk a döntősöknek. Minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll majd a rendelkezésére.
✔ Jelentkezési határidő: 2016. június 20.
✔ Szelektálás módja: előzsűrizés
✔ Nevezési díj: 30 euró, melyet csak az előzsűrizés által bejutott zenekaroknak kell átutalniuk július 10-ig a Tumultus polgári társulás hivatalos számlájára. Maga a jelentkezés ingyenes!

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjének kiemelt támogatói:
– HANOSZ
– Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Dunaszerdahely
– Nemzeti Művelődési Intézet, Budapest

Rövid URL
ID79359
Módosítás dátuma2016. június 9.

Hibát talált?

Üzenőfal