Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Az utolsó tartományúrig – kvízjáték

Az utolsó tartományúrig – kvízjáték

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel karöltve találtuk ki, hogy az Anjouk-sorozat minden egyes kötetéhez készítünk egy-egy kvízt, és ezeket az adott regények megjelenésével egy időben publikáljuk. 2015 áprilisában jelent meg a Liliom és vér c. regényhez készített kvízjáték, melyben még általános kérdések szerepeltek az Anjou-korral kapcsolatban. Ősszel aztán elkészült a Lángmarta délhez köthető kvíz is, melyben már az 1322-es esztendővel kapcsolatos kérdésekre kellett helyes választ adni, és az is újítás volt, hogy tudástesztelés közben zenét is lehetett hallgatni.

Most, hogy megjelent az Anjouk III. része, Az utolsó tartományúrig c. regényhez is elkészült a soron következő játék. Ahogy az előző kvízben, úgy ebben is kizárólag a regény cselekményének idejére, azaz az 1323-as év történéseire vonatkozó kérdések szerepelnek, miközben igény szerint meghallgatható a Hollóének Hungarica által játszott Túl a vízen c. dal is.

VIGYÁZAT! A játék ugyan kizárólag történelmi tényeket tartalmaz, ezek közt mégis lehetnek olyan információk, melyek fontos dramaturgiai csavarok, csattanók részeit képezik Az utolsó tartományúrig c. regényben. Amennyiben nagyon érzékeny vagy akár a legkisebb „poéngyilkosságra” is (magyar újbeszél nyelven ez a „spoiler”), úgy javaslom, csak a regény elolvasása után játszd végig a játékot! Ugyanakkor mindenkit megnyugtatok, a regény igazán nagy fordulópontjaira vonatkozó témák nem szerepelnek a kvízben. :)
A játék IDE KATTINTVA indítható, jó szórakozást kívánok hozzá!

kviz-anjouk-3-011

írta: Bíró Szabolcs, a székirodalmár

Rövid URL
ID79348
Módosítás dátuma2016. június 8.

Hibát talált?

Üzenőfal