Népzenei tábor – 2014, felhívás

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére 9. alkalommal népzenei tábort rendez, 2014. július 9-13. (szerda-vasárnap) között Dunaszerdahelyen, a Szabó Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola kollégiumában.

Oktatóink:
Borsi Ferenc – az Óbudai Népzenei Iskolában oktatója (citera, furulya és tambura). Több országos nyári tábor rendszeres oktatója, illetve művészeti vezetője: Tamási, Balatonalmádi, Szigliget, Békéscsaba, Tóthfalu, Temerin, Dunaszerdahely.
Berde Sarolta – a Bárándi Citeraegyüttes szakmai irányítója, a Nyíregyházi Főiskola ének-zene alapszaka, népzene szakirányának hallgatója.
Csizmadia Anna – a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékén a népi ének szak hallgatója.

Oktatandó anyagok Ág Tibor gyűjtéséből:
MEG KELL A BÚZÁNAK ÉRNI – Válogatás Ág Tibor korai népzenei gyűjtéséből: