Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Március 15. a magyar iskolában szlovák közönséggel

Március 15. a magyar iskolában szlovák közönséggel

A hodosi magyar iskolások március 15. alkalmából ünnepi műsorral készültek. A közönség a szomszédos szlovák alapiskola diákjaiból és a két meghívott vendégből állt.

A magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a hodosi iskolások elénekelték a Honfoglalás, A csitári hegyek alatt, a Kossuth Lajos Debrecenből elindult és az Örökségünk című dalokat. A közönség, a szomszédos szlovák alapiskola diákjai is velük énekelték az egyes versszakokat, az utolsó műsorszám, a Nemzeti dal szavalásába pedig szinte mindannyian bekapcsolódtak.

A műsor után a vendégek kaptak szót, Huszár László a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, és Bíró Huszár Ágnes, az intézet munkatársa tanítottak új dalokat a gyerekekkel. Ehhez pedig két hangszert is használtak, mégpedig hegedűt és tekerőlantot. Mivel az iskolások közül nagyon kevesen ismerték az említett eszközöket, a műsor után ki is próbálhatták azokat.

Igaz, a hegedű is érdekelte a gyerekeket, de leginkább a tekerőlant volt az, amelyet mind meg akartak szólaltatni, ha csak egy pillanatra is. Így a hodosi iskolások délelőttje énekszóval és csupa érdekesség megismerésével telt március 15-e alkalmából.

(alsa)

TelepülésNemeshodos, Hodos [Vydrany]
Rövid URL
ID94553
Módosítás dátuma2018. március 26.

Hibát talált?

Üzenőfal