Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Magyar iskolaválasztásra bátorít a Rákóczi Szövetség

Magyar iskolaválasztásra bátorít a Rákóczi Szövetség

Magyar iskolaválasztásra bátorítja és biztatja a magyarul beszélő családokat a Rákóczi Szövetség április folyamán a partiumi Bihar megyében, valamint a Dés környéki Mezőségben
Április folyamán a Rákóczi Szövetség a Felvidéki Beiratkozási Programjának mintájára, a partiumi Bihar megye közel 1450, valamint a Dés környéki Mezőségben élő mintegy 50 iskolakezdés előtt álló óvodásának juttatja el ajándékcsomagját, a szülőkhöz szóló magyar iskolaválasztás mellett érvelő levelével együtt.
Az ajándékcsomag különböző, a korosztálynak szóló iskolaszereket és mesekönyvet tartalmaz. A Rákóczi Szövetség partnereivel – helyi oktatási szakemberekkel – együtt arra törekedett, hogy a román nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag.
Az óvodások megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség Felvidéki Beiratkozási Programjának. A Program partiumi és mezőségi kiterjesztését az asszimilációs folyamatok indokolták.
A Szövetség a megajándékozottak számára megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom beiratkozási ösztöndíjára.

rakoczi_beiratkozas_tizeves

Rövid URL
ID56443
Módosítás dátuma2014. április 8.

Hibát talált?

Üzenőfal