Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Kultivál 2019 „Éreztük – tettük – mutattuk”

Kultivál 2019 „Éreztük – tettük – mutattuk”

A vándorrendezvénynek idén, a Lakitelek Népfőiskola adott otthont. A négy napos rendezvényre a Kárpátmedencéből érkeztek az érdeklődő fiatalok, több mint negyven résztvevő két témában mélyíthette tudását előadások, és műhelymunkák formájában. A képzőművészet szekciót Bába István vezette. A fiatal festők és a képzőművészet iránt érdeklődők minden lehetőséget kihasználhattak stílusuk fejlesztésére és a tehetségük felfedezésére. Az egyéni és páros munkák során a természeti struktúrák, az alkotás technikája került a középpontba, valamint lehetőség nyílt a saját portfóliók bemutatására is. A rendezvény fő célja a kapcsolatépítés szerte a Kárpát-medencében, valamint a szakmai fejlődés a képzőművészet és a művelődésszervezés területén. A művelődésszervezés szekcióban a résztvevők belülről láthatták hogyan épül fel egy rendezvény, legyen szó akár egy napos foglalkozásról, vagy több napos fesztiválról. A műhelymunkák alkalmával szembesülhettek mindazon kihívásokkal, amelyek egy valódi fesztivál, kultúrműsor vagy tábor szervezésével járnak. A táborozók a külhoni művelődési intézetek munkatársaitól leshették el a kultúraszervezés mikéntjét, egészen a célcsoport kiválasztásától a költségvetés tételes leírásáig

Rövid élménybeszámoló egy táborlakótól, Leczo Bence szavai:

Hatalmas élmény volt különböző elcsatolt területekről érkező résztvevőkkel beszélgetni, szórakozni és dolgozni. Habár különböző problémákkal szembesülünk nap mint nap, hiszem, hogy tanulhatunk egymástól, kapcsolatokat építhetünk, ez pedig azzal jár, hogy magyar identitásunk tovább erősödik.

Rövid élménybeszámoló egy táborlakótól, Bese Bernadett szavai:

Nagyon nagy élmény volt az idei Kultivál. Maga a helyszín, Lakitelek is csodálatos volt, de a remek társaság tette fel a pontot az ire. Nagyon tanulságosnak találom a képzőművészeti szekció munkáját. Rengeteg hasznos tanáccsal, tippel jöttem haza. Remélem jövőre is részt vehetek a rendezvényen.

Edmár Attila

Rövid URL
ID109767
Módosítás dátuma2019. augusztus 14.

Hibát talált?

Üzenőfal