Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

47. Tájházi Bentlakós Alkotó Tábor

47. Tájházi Bentlakós Alkotó Tábor

Az Ipolyszalkai Tájház különlegessége, hogy nem csak tárgyak vannak kiállítva, hanem bőven akad iskolás és családi program is, ezért kapta meg az élő tájház elnevezést. A programok között szerepel a 100 évet vissza az időben, vagy a Regionális nevelés, amelyek fontosságát az adja, hogy a gyerekek megtanulják azokat a mesterségeket, amik régen a mindennapi élethez voltak szükségesek, közben pedig finomakat esznek.
A nyári szünetben ennél hosszabb időt is töltenek a Tájházban, mivel az évek óta megrendezett nyári tábor igen népszerű a körükben. Idén már csak egy turnusba lehet jelentkezni, ahol az ellátás biztosított, és a gyerekek olyan dolgokat tanulnak meg, mint a kosárfonás fűzfavesszőből, kötélverés kenderfonálból, malacpersely készítése agyagból, karkötők fonása makraméfonalból, nemezképek készítése gyapjúból, illetve idén első alkalommal medált is alkottak gyapjúból és medál alapból. Ezek mellett még majd egy tucat foglalkozással foglaljuk el a táborozók figyelmét, valamint megtanítjuk őket bánni az őstönköly liszttel, megmutatjuk nekik hogyan kell befőzni lekvárt, eltenni uborkát és azt, ami még éppen az ölünkbe pottyan. A gyerekeknek biztosított a szállás és a játék is, valamint az elengedhetetlen reggeli torna.
A mi örömünk a tábor szervezésével nem csak az, hogy látjuk a gyerekeket összebarátkozni és hosszú évekig kitartani egymás mellett, hanem az is, hogy a felnövő táborozók visszajönnek hozzánk, maguk lesznek a nevelők a gyerekek mellett és a kézművességeket is ők tanítják.
A táborban nem csak bentlakóként vehetnek részt a gyerekek, hanem napközisként: reggel érkeznek és délután, amikor befejezik a kézművességet mennek haza.
Gyertek és töltsünk el együtt egy hetet a tájházban!

TelepülésIpolyszalka, Szalka [Salka]
Rövid URL
ID109712
Módosítás dátuma2019. augusztus 11.

Hibát talált?

Üzenőfal