Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciája, 2019, felhívás

Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciája, 2019, felhívás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT idén 15. alkalommal hirdeti meg a

Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek megismertetése 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, ill. tárgyi emlékek bemutatásával.

Célcsoport:
Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételek: 
Jelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával.

A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse vagy az adott témában jártas történész, muzeológus, helytörténész stb.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) és az írásbeli összefoglaló végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, szül. éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Értékelés: 
Arany, ezüst, bronz sávos minősítés, az előadás és témaválasztás alapján.  Minden előadó diák oklevélben és könyvjutalomban részesül.

Az országos konferencia időpontja és helyszíne: 2019. november 13–14., Galánta (Viktória panzió, Železničiarska 1556/27, Galanta)

Jelentkezési határidő: 2019. október 30.

Jelentkezés:
Az elektronikus jelentkezési lap megtalálható az alábbi linken, ha nem nyílik automatikusan, a böngészőbe kell bemásolni:

https://forms.gle/EsC7XFPasUCPDZ2p6

A jelentkezési lap (kérjük minden csapatra külön, hiánytalanul kitölteni) fontos része a pályamunka 1–2 oldalas összefoglalása és a forrásanyag, melyet az elektronikus jelentkezési lap megfelelő pontjához kell csatolni.

Az országos konferencián iskolánként legfeljebb 2 csapat vehet részt, de jelentkezhetnek civil szervezeteket vagy községeket képviselő diákok is.

Részvételi díj: 3.- €/fő.

A határidő után érkező vagy hiányosan kitöltött jelentkezési lapot nem vesszük figyelembe!

További információk:
Szanyi Mária, 031 / 780 4864, 0911 451 024
Szabó Judit, 031 / 780 7935, 0917 539 964
kincskeresok10@gmail.com

Rövid URL
ID112451
Módosítás dátuma2019. október 7.

Hibát talált?

Üzenőfal