Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

I. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Tábor, felhívás

I. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Tábor, felhívás

faboto-tabor-2Kedves citerások, énekesek, népi hangszeresek és néptáncosok, …vagy ezek iránt érdeklődők!

A Fabotó Citerazenekar nagy szeretettel vár Titeket az I. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba, amely Nagykaposon (Felvidék) kerül megrendezésre. A Fabotótól megszokott nagy-nagy szeretettel és barátsággal várunk minden 6 évnél idősebb zenész, vagy zenét, táncot, éneket tanulni akaró érdeklődőt (nem csak) a Kárpát-medencéből. A táborban a szakma legobbjaitól lehet majd elsajátítani a citera, az ének, a tánc és a népi hangszerek csínját-binját. Rengeteg szabadidős program, szórakozás, feledhetetlen baráti társalgások és népzenével átitatott órák várnak Rád.

A tábor és a gálaműsor helyszíne: Nagykapos (Veľké Kapušany), Szlovákia, Bosák Centrum – Energosun.

Időpontja: 2016. július 3 – 9.

Választható főfoglalkozások: Citera, népi ének, néptánc, egyéb népi hangszer/ek (igény szerint)

Hangszeres oktatók:
– Bódi György – citeraoktató a tábor szakmai vezetője
– Csíder István – citeratanár, 1974 óta a Népművészet Ifjú Mestere
– Juhász Kitti – citera és népi ének előadóművész, tanár
– Szentes Anett – citeraoktató, ének, zene, népzene és szolfézs tanár
– Dudás Klára – citera- és énekoktató, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola volt népzene tagozatos növendéke, a 2015-ös Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató különdíjasa

Népi ének:
– Juhász Kitti – citeratanár és népi ének előadóművész
– Szentes Anett – citeraoktató, ének, zene, népzene és szolfézs tanár

Néptáncoktatók: – Tóth Balázs néptánctanár és partnere Tóth Dorina

Muzsikál: A Bakator Népzenekar …és az egész tábor

Táborvezető: Boczán Ferenc

A („régi szép időket“ idéző) részvételi díjaink:
14 év alatt: 65 € (kb 19.000 Ft)
14 – 18 év között: 75 € (kb 22.000 Ft)
18 év felett: 85 € (kb 25.000 Ft)

A részvételi díj magában magában foglalja a szállás (6 éjszaka), a napi 3-szori bőséges étkezés és az oktatás mellett a tábor minden programjának díját és kiadását (előadások, kirándulás, szabadidős programok, stb.).

Napidíj mindenkinek, ill. csak oktatást igénylők díja – ….bocsi, …egy pár nap múlva

Egyedi igények esetén kérjük, keressetek minket!

Amit kínálunk:
• Népzeneoktatás: citera, népi ének – igény szerint további hangszerek. Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
• Néptáncoktatás.
• Elméleti előadások: néprajzi oktatás, zeneelmélet.
• A mindennapi program reggeli után közös beénekléssel, majd népdaltanulással folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárjuk, mely alatt a tábor záróműsorára készülünk fel.
• Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítunk intenzív szakmai oktatást. A táborunkba érkezőket első napi bemutatkozásuk, meghallgatásuk és beleegyezésük után, tudásszint szerint 10-15 fős csoportokra bontjuk, akik egész héten együtt dolgoznak majd.
• A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítjuk a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
• Minden délután és este fakultációs programokat biztosítunk a lakók számára. A hét minden napján szabadidős programok, kirándulás, táncház kultúra, sport, vicces vetélkedők, neves előadók szakmai előadásai, gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és interaktív mesedélután, tábortűz és sok más szórakoztató program vár a résztvevőkre.
• A tábor végén a csoportok műsorait rögzítjük, majd kívánság szerint sokszorosítjuk.
• A tábor gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást). Kérjük a kedvees táborozókat, hogy mindenki hozzon magával fellépő ruhát: népviseletet, fehér inget – blúzt és fekete (vagy sötét) nadrágot, ill szoknyát.
• Igény szerint zenekarvezetők részére külön foglalkozunk, ahol a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.). A legfelső szintű csoportban – a napi oktatás jelentős részében – külön oktatjuk a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és stílusismeretekre is.
• Az elszállásolás az Energosun túristaszállón lesz biztosítva 2-3 ágyas, zuhanyozóval, WC-vel ellátot szobákban. Az oktatás, az étkezés, valamint a péntek esti gála a szállástól mindössze néhány méterre lévő Energosun multifunkcionális épületben fog zajlani. Ugyanitt büfé is üzemel majd.
• A tábor egész ideje alatt szakavatott egészségügyi felügyeletet biztosítunk a résztvevő számára. A gyerekeknek állandó pedagógia felügyelet fogja könnyíteni a dolgát és segíteni őket felkeléstől a (számukra megszabott) lámpaoltásig.
• A tábor nagyon fontos eleme a zenészek és táncosok közös foglalkozásai, erre igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani, pl. táncházakban. Szeretnénk minél több hangszeresnek módot adni arra, hogy kipróbálja magát, tudását, hogy megtapasztalja azt az érzést – ami a vonósoknak többnyire természetes -, milyen is látni maga előtt a zenéjére mozgó táncoslábakat.
• És ami elmaradhatatlan adaléka egy jó tábornak: lesz baráti társaság, a nagykaposiaktól és a Fabotó Citerazenekartól megszokott vendégszeretet, fergeteges bulik, oldott légkör és sok-sok nevetés.
• A jelentkezéseket kizárólag jelentkezési sorrendben fogadjuk el. (Elektronikus jelentkezési lap hamarosan feltöltve).
• A tábor részvételi díj-előlegét június 24-ig kérjük befizetni, mert a jelentkezéseket csak az előleg befizetése után tudjuk komolyan venni!
• A részvételi díj előlege: 40 € személyenként!
• Az előleget lehetőleg átutalással (vagy bankfiókban történő befizetéssel) a VUB Banknál vezetett SK40 0200 0000 0027 1938 3654 számú folyószámlánkra kérjük befizetni. A fennmaradó összeget a tábor kezdésekor, a helyszínen kell befizetni, ami után a teljes összegről számlát adunk. Banki átutalásnál kérjük feltüntetni a jelentkező nevét és születésének dátumát.
• A jelentkezést csak az előleg megérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni, csak ezután foglaljuk le a szállást és étkezést a táborozó számára. Ehhez szíves megértésüket kérjük.
• Ha valaki jelentős és igazolható ok miatt nem vehet részt a táborban, de a részvételi díj-előlegét befizette, pénzét 2016. június 30-ig levélben visszakérheti. A jelzett időpont után a pénz visszautalására már nincs lehetőségünk.
• A 18. életévüket be nem töltöttektől szülői egészségügyi igazolást kérünk a táborozáshoz! (hamarosan feltöltve)
• A kitöltött jelentkezési lapot a faboto@centrum.sk e-mail címre, vagy postán a Fabotó, Sídl. P.O.H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany (Nagykapos) címre lehet elküldeni.
• Hangszerekből (előzetes megegyezés alapján), főként a „nulla-kezdők“ számára, korlátozott számban csak citerát tudunk biztosítani, ezért kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten, igényeinek megfelelő hangszer(eke)t hozzon magával!
A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy videófelvételek készülhetnek, valamint hozzájárulásukat adják, hogy a Fabotó Citeraznekar munkája során azt felhasználhassa, valamint nyilvánosságra hozhassa. Ha valaki panaszt szeretne tenni a róla készült, illetve megjelentetett felvételek kapcsán, ezt a faboto@centrum.sk címen teheti meg. Az ebből fakadó esetleges problémák miatt kártérítési igény nem nyújtható be!
Bár lehetőség van csak az oktatáson résztvenni, mint gyakorlott és tapasztalt táborozó felhívom a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a tábor igazi hangulata, igazi „filing“-je akkor hatja át leginkább a résztvevőt, ha a nap 24 óráját, a tábor mind a hat napját együtt tölti a többi a táborozóval.

A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!

Lehetőségeik korlátozottak, de ígérjük, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy akár az utolsó érdeklősdőt is befogadjuk

További részletes információ:
Boczán Ferenc, Sídl. P. O. H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany,
Tel: +421 917 955 475
E-mail: faboto@centrum.sk

 

TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
Rövid URL
ID79237
Módosítás dátuma2016. május 29.

Hibát talált?

Üzenőfal