Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Hungarikumok Klubja a Parlamentben

Hungarikumok Klubja a Parlamentben

Kárpát-medencei Nemzetrész Értéktárak bemutatkozója, valamint Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjak átadása a Magyar Országgyűlés Vadász-termében január 22-én, hétfőn.

Hungarikumok Klubja a Parlamentben2017-ben Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke kezdeményezésére útjára indult a Hungarikumok Klubja a Parlamentben elnevezésű rendezvénysorozat, aminek célja, hogy a Hungarikumok Gyűjteménye Értéktáraiban lévő értékek képviselői megismerhessék egymást, és tapasztalataikat megosztva egymással, egy hatékony közösség jöhessen létre.
Budapesten, 2018. január 22-én, a Magyar Országgyűlés Vadász-termében megtartott rendezvényen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte a jelenlévőket, majd a Kárpát-medencei Nemzetrész Értéktárak bemutatkozóján Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, Huszár László, a Felvidéki Magyar Értéktár Bizottság szakmai alelnöke, Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Magyar Értéktár elnöke, és Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke, valamint Vázsonyi Csilla, a bizottság referense tartottak előadásokat.

Az Értéktár Bizottságok előadásai leginkább az elért eredményekről, azaz az értékek gyűjtésének, archiválásának és közzétételének módszereiről, de közösségmegtartó hatásairól is szóltak. Az előadások után a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjak átadása következett.

Forrás: http://www.vmmi.org

Rövid URL
ID94219
Módosítás dátuma2018. február 8.

Hibát talált?

Üzenőfal