Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Határtalanul az értékőrzők birodalmában

Határtalanul az értékőrzők birodalmában

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Felvidéki Magyar Értéktár támogatásának köszönhetően a Balogvölgyi Értékőrzők (Barta Viktória, Nagy Isabella, Simon Mátyás Béla, Simon Zsuzsa és vezetőjük Gyurán Ágnes) 2017. július 10-től 15-ig részt vehettek a HATÁRTALANUL AZ ÉRTÉKŐRZŐK BIRODALMÁBAN elnevezésű táborban Taliándörögdön.

A tábor elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat tevékenységébe. Egy bemutató alkalmával megismerkedhettek a cserkészek életével, majd állomásjáték formájában fedezhették fel Taliándörögd értékeit, amely a Művészetek Völgyének is az egyik helyszíne. Csodálatos élményt nyújt az ide látogatók számára a falu végén kiemelkedő Szent András Rom (Klastrom), a  templomok, a hűs forrású mosóház és az udvarokban imitt-amott felbukkanó jellegzetességek. Nagy értéknek számít a falu közepén fellelhető Kincsesház, amelyben helyet kap a KÖSZI bázis (Közép-Dunántúli Szövetség az Ifjúságért) is.

A hét folyamán a kárpátaljai és a felvidéki táborozók megtekintették a Kinizsi várat, ahol részesei lehettek az éppen zajló várjátékoknak. Ellátogathattak Fövényesre, hogy a nagy hőségben megmártózzanak a Balatonban. A tábor hátralévő részében szakmai ismereteket szerezhettek a fotózás, a filmezés és a riportkészítés terén, illetve kipróbálhatták a lovaglást, az íjászatot és a vívást. A játékok és a szabadidős tevékenységek alatt pedig volt idejük és alkalmuk ismerkedni és kapcsolatot építeni a többi értékőrrel.  A záróesten a helyiek Taliándörögd ízvilágát mutatták be a fiataloknak, valamint a népdalkörnek köszönhetően a vidékről összegyűjtött népdalokat.

Köszönjük a KÖSZI bázis munkatársainak a figyelmességet és a több napos gondoskodást!

Gyurán Ágnes

TelepülésBátka [Bátka]
Rövid URL
ID91820
Módosítás dátuma2017. július 19.

Hibát talált?

Üzenőfal