Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja – április 12.

Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja – április 12.

rakoczi-szovetseg-logo2A Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból elüldözött, Magyarországra telepített több mint százezer magyar emberre emlékezik a Rákóczi Szövetség április 12-én, a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján.
A Magyar Országgyűlés 2012. december 4-én ellenszavazat nélkül fogadta el, hogy ezentúl április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja lesz.
A Rákóczi Szövetség az emléknap alkalmából Kárpát-medencei középiskolások és egyetemisták részére irodalmi- és történelmi pályázatot hirdetett, valamint emlékműsorral emlékezik a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból elüldözött, Magyarországra telepített több mint százezer magyar emberről.
Az emlékezésére a Parlament Felsőházi Termében kerül sor, ahol beszédet mond Gulyás Gergely az Országgyűlés alelnöke, Csáky Pál európai parlamenti képviselő és Izsák Lajos történész.

Helyszín: Parlament, Felsőházi Terem (1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.)
Időpont: 2016. április 12., kedd 15 óra

Az esemény sajtó nyilvános, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük az Országház sajtóosztályán, vagy az info@rakocziszovetseg.hu címen jelezzék részvételüket név, személyazonosító igazolványszám és az orgánum nevének megjelölésével.

Rövid URL
ID77679
Módosítás dátuma2016. április 10.

Hibát talált?

Üzenőfal