Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Az érthető Dél-Szlovákiáért – pályázati eredmények

Az érthető Dél-Szlovákiáért – pályázati eredmények

„AZ ÉRTHETŐ DÉL-SZLOVÁKIÁÉRT” – PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK

A Rákóczi Szövetség 2015 novemberében „Az érthető Dél-Szlovákiáért” című pályázati felhívással fordult a szlovákiai vállalkozások és civilszervezetek felé, a magyar nyelv minél szélesebb körű használatáért. A pályázatot magyar és szlovák nyelven is elérhetővé tette a Szövetség az érdeklődők számára.
A március 15-i határidőig 96 érvényes pályázatot nyújtottak be szlovákiai vállalkozások. A Szövetség elnöksége valamennyi érvényes pályázatot pozitív elbírálásban részesítette, összesen 32 900 euró értékben.
A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy anyagi, nyelvi és grafikai támogatás révén elősegítse a szlovákiai magyar nyelvhasználat minél szélesebb körű alkalmazását a vállalkozások és civil szervezetek közreműködésével. A kétnyelvű feliratok kivitelezésére 1 000 euró értékben nyújthattak be pályázatot a Rákóczi Szövetséghez az érdeklődők.
Pályázni lehetett kétnyelvű cégtábla, kirakat és gépjármű felirat, étlap, termékleírás, címke, kulturális, sport és egyéb területek – feliratainak költségeire. A szövegek fordításához és grafikai tervezéséhez ingyenes szolgáltatást biztosít a Rákóczi Szövetség minden kérelmezőnek. A Szövetség nyelvi, szakmai partnere a Pro Civis Polgári Társulás.

Fullscreen Mode
Rövid URL
ID77580
Módosítás dátuma2016. április 7.

Hibát talált?

Üzenőfal