Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Duna Menti Tavasz – 2006. május 30 – június 3.

XXXI. Duna Menti Tavasz: Dunaszerdahely városát birtokba tegnap vették a gyermekszínjátszók

Az idén ötvenhárom csoport nevezett be a versenybe, nagy többségük el is készült a produkciójával a május elején megtartott válogatókig, amelyet nyolc helyszínen tartottak. A válogató zsűri tagja Kamenár Éva, Szikhart Zsuzsa és Kecskés Marika volt. Ők döntöttek végül úgy, hogy 12 gyermekszínjátszó csoport, 11 bábcsoport és 4 népi játékot bemutató csoportnak adnak bemutatkozási lehetőséget az idei DMT-n.
A művelődési ház előtti téren, talán a betondzsungelt ellensúlyozandó, igazi gyerekváros épül Néder Norbert tervei alapján. A fából készült impozáns épületegyütteshez a délelőtt folyamán csatlakozik még az elmaradhatatlan Szarvasos és Kosaras körhinta, de áll már a légvárcsúszda, sőt megjelentek a mézeskalácsosok és fogat nyüvő törökmézet is kínálnak az élelmes vándorárusok. Csak az annyira áhított jó idő hiányzik.
Nagy Frigyes alpolgármester átadja a játszóknak a város kulcsát, s a Csemadok képviseletében Bárdos Gyula köszönti a fesztivál résztvevőit. A seregszemle a kiemelt országos rendezvények közé tartozik, a főtámogató, az SZK Kulturális Minisztériuma nyolcszázezer koronával támogatta, s a lelkes támogatók közé tartozik a város is. De ahogy Huszár László főszervezőtől megtudom, anyagilag még így is ráfizetéses a vállalkozás. A képzeletbeli tribünön megjelenik Héger Károly is, ő az egyetlen, aki mind a harminc évfolyamot abszolválta eddig.

Csatolmányok:

Térbeli jellemzőkDunaszerdahely, Városi Művelődési Központ
Rövid URL
ID33475
Módosítás dátuma2008. június 6.

Hibát talált?

Üzenőfal