Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Németh Ágota

Németh Ágota (Csemadok Közművelődési Díj) - 2019

Pedagógusi pályája kezdetétől az ipolybalogi alapiskolában tanít, több mint két évtizede pályaválasztási tanácsadó. Kezdettől aktív tagja az SZMPSZ-nek és a Csemadok Ipolybalogi Alapszervezetének is.

2000 novembere óta, amikor az iskola felvette Ipolyi Arnold nevét, szinte minden évben Ipolyi Emléknapot tartanak az iskolában, mely rendszerint a hagyományos Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat része, amelynek fő szervezője.

Minden iskolaévben rendszeresen készít fel tanulókat különféle versenyekre: Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny; Tompa Mihály Országos Verseny; Sajó Sándor-szavalóverseny, valamint magyar-országi versenyekre is. Irodalmi szakkört vezetett több éven keresztül. Segédkezik a különböző kultúrműsorok megszervezésében. Az iskola honlapján rendszeresen beszámol az eseményekről, de írásai megjelennek más újságokban és hírportálokon is. Oroszlánrészt vállal az iskolai programtervek és a pályázatok megírásában. A regionális nevelés, mint tantárgy oktatásához munkatankönyvet állított össze az 5. és 6. osztályosok számára, ahol a térség nevezetességeivel, hagyományaival és történelmével ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Több mint 25 éve a Csemadok aktív tagja. Helyi és járási szinten egyaránt kiveszi a részét a munkából. 2003-tól a CSNTV által kiadott Kürtös havilap szerkesztője és korrektora, de segít más kiadványok szerkesztésénél is. A Csemadok Nagykürtösi Területi Választmány által szervezett ifjúsági napközis kézműves táborban önkéntesként vett részt.

KategóriaCsemadok Közművelődési Díj
TelepülésIpolybalog [Balog nad Ipľom]
Év2019
Rövid URL
ID109520
Módosítás dátuma2020. június 9.

Hibát talált?

Üzenőfal