Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Az Irány a Macskarév a Csilizközi Őstermelői Piacon

Az Irány a Macskarév a Csilizközi Őstermelői Piacon

Idén júniusban indult útjára egy kiváló kezdeményezés, a Csilizközi Őstermelői Piac, mely igyekszik a csilizközi, illetve a csallóközi őstermelőket felkarolni. Olyan árusokat keresnek, akik a háztáji termékek mellett igyekeznek népszerűsíteni a régiót is.

Ilyen módon kapott helyet a negyedik alkalommal megrendezett esemény piaci forgatagában az Irány a Macskarév elnevezésű társasjáték is, melyre a Csiliznyáradra látogatók körében is nagy volt a kereslet. A csallóközi értékeket megörökítő társas a régió hiedelemvilágának bemutatását igyekszik játékosan megtanítani a gyerekekkel és a felnőttekkel egyaránt. Rengeteg érdeklődő érkezett a standunkhoz, ahol természetesen a társasjáték mellett régi könyvek és bakelit lemezek közül is válogathattak.
Aki múlt szombaton nem érkezett, ne keseredjen el, hiszen minden hónapban egy szombatra megnyitja kapuit a Csilizközi Őstermelői Piac a csiliznyáradi Platán Panzió előtti füves placcon. Legközelebb október 20-án kerül sor a rendezvényre, ahol természetesen mi is ott leszünk az Irány a Macskarév társasjátékunkkal. Aki még nem volt, jöjjön el, aki pedig már járt ott, úgyis megjelenik. Találkozzunk októberben is.

TelepülésCsiliznyárad [Ňárad]
Rövid URL
ID103711
Módosítás dátuma2018. szeptember 18.

Hibát talált?

Üzenőfal