Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja a Nemzeti Összetartozás Napján

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja a Nemzeti Összetartozás Napján

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN 104 KÁRPÁT-MEDENCEI KÖZÉPISKOLA TÖBB MINT 4000 DIÁKJA INDUL ÚTNAK

A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napján a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében 104 Kárpát-medencei középiskola több mint 4000 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.
Nemzeti Összetartozás Napi Diákutaztatási Programját pályázat keretében hirdette meg a Rákóczi Szövetség, ahol bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott azzal a feltétellel, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak.
A 104 sikerrel pályázó iskola közül 62 magyarországi, 16 erdélyi és partiumi, 15 felvidéki, 9 délvidéki és 2 kárpátaljai. Az utazók nem csak Magyarországról és Magyarországra utaznak, hanem több esetben külhoni régiók iskolái keresik fel egymást. A fővárosi Nemzeti Összetartozás Napi programokra 200 felvidéki fiatal érkezik.

Az idei év során már több mint 5000 középiskolás kapcsolódott be a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei diákutaztatási programjaiba.

Fullscreen Mode

Forrás:
Rákóczi Szövetség / www.rakocziszovetseg.org

Rövid URL
ID79274
Módosítás dátuma2016. június 3.

Hibát talált?

Üzenőfal