Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

2. Fabotó tábor, felhívás

2. Fabotó tábor, felhívás

A 2016-os nagysikerű első Fabotó tábor után az idén a Fabotó Citerazenekar ismét nagy szeretettel vár Titeket immár a II. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba, amely Nagykaposon (Felvidék) kerül megrendezésre. A Fabotótól megszokott nagy-nagy szeretettel és barátsággal várunk minden 6 évnél idősebb zenész, vagy zenét, táncot, éneket tanulni akaró érdeklődőt (nem csak) a Kárpát-medencéből. A táborban a szakma legjobbjaitól lehet majd elsajátítani a citera, az ének, a tánc és a népi hangszerek csínját-bínját. Rengeteg szabadidős program, szórakozás, feledhetetlen baráti társalgások és népzenével átitatott órák várnak Rád.

A tábor és a gálaműsor helyszíne: Nagykapos (Veľké Kapušany), Szlovákia, Bosák Centrum – Energosun.
Időpontja: 2017. július 9 – 15.
Választható főfoglalkozások: Citera, népi ének, néptánc, egyéb népi hangszer/ek (igény szerint)
Hangszeres oktatók: – Bódi György – citeraoktató a tábor szakmai vezetője
….és még sok ismerős arc és név, akiket majd később pontosítunk!
Néptáncoktatók: – Tóth Balázs néptánctanár és partnere Tóth Dorina
Muzsikál: a Bakator Népzenekar …és az egész tábor

Táborvezető: Boczán Ferenc

A („régi szép időket“ idéző) részvételi díjaink: …később pontosítunk.
A részvételi díj majd magában foglalja a szállás (6 éjszaka), a napi 3-szori bőséges étkezés és az oktatás mellett a tábor minden programjának díját és kiadását (előadások, kirándulás, szabadidős programok, stb.).

Amit kínálunk:
• Népzeneoktatás: citera, népi ének – igény szerint további hangszerek. Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
• Néptáncoktatás.
• Elméleti előadások: néprajzi oktatás, zeneelmélet.
• A mindennapi program reggeli után közös beénekléssel, majd népdaltanulással folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárjuk, mely alatt a tábor záróműsorára készülünk fel.
• Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítunk intenzív szakmai oktatást. A táborunkba érkezőket első napi bemutatkozásuk, meghallgatásuk és beleegyezésük után, tudásszint szerint 10-15 fős csoportokra bontjuk, akik egész héten együtt dolgoznak majd.
• A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítjuk a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
• Minden délután és este fakultációs programokat biztosítunk a lakók számára. A hét minden napján szabadidős programok, kirándulás, táncház kultúra, sport, vicces vetélkedők, neves előadók szakmai előadásai, gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és interaktív mesedélután, tábortűz és sok más szórakoztató program vár a résztvevőkre.
• A tábor végén a csoportok műsorait rögzítjük, majd kívánság szerint sokszorosítjuk.
• A tábor gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást).
• Igény szerint zenekarvezetők részére külön foglalkozunk, ahol a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.). A legfelső szintű csoportban – a napi oktatás jelentős részében – külön oktatjuk a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és stílusismeretekre is.
• Az elszállásolás a felújított Energosun túristaszállón lesz biztosítva 2-3 ágyas, zuhanyozóval, WC-vel ellátott szobákban. Az oktatás, az étkezés, valamint a péntek esti gála a szállástól mindössze néhány méterre lévő Energosun multifunkcionális épületben fog zajlani. Ugyanitt büfé is üzemel majd.
• A tábor egész ideje alatt szakavatott egészségügyi felügyeletet biztosítunk a résztvevő számára. A gyerekeknek állandó pedagógia felügyelet fogja könnyíteni a dolgát és segíteni őket felkeléstől a (számukra megszabott) lámpaoltásig.
• A tábor nagyon fontos eleme a zenészek és táncosok közös foglalkozásai, erre igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani, pl. táncházakban. Szeretnénk minél több hangszeresnek módot adni arra, hogy kipróbálja magát, tudását, hogy megtapasztalja azt az érzést – ami a vonósoknak többnyire természetes -, milyen is látni maga előtt a zenéjére mozgó táncoslábakat.
• És ami elmaradhatatlan adaléka egy jó tábornak: lesz baráti társaság, a nagykaposiaktól és a Fabotó Citerazenekartól megszokott vendégszeretet, fergeteges bulik, oldott légkör és sok-sok nevetés.

A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!
Lehetőségeik korlátozottak, de ígérjük, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy akár az utolsó érdeklődőt is befogadjuk.

További részletes információ:
Boczán Ferenc, Sídl. P. O. H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany,
Tel: +421 917 955 475
E-mail: faboto@centrum.sk

TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
Rövid URL
ID91056
Módosítás dátuma2017. május 6.

Hibát talált?

Üzenőfal