Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

XXIV. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny, felhívás

XXIV. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny, felhívás

hajnal-akar-lenni-2016A Bartók Béla Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA), a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház
2016. november 12 -13-án Szatmárnémetiben a Dinu Lipatti Filharmóniában rendezi meg a XXIV. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt, a világon bárhol élő műkedvelő népdalénekesek számára. A rendezvény célja a magyar népdal népszerűsítése, eddig ismeretlen tehetséges énekesek felfedezése.
Részvételi tudnivalók:
Részt vehet bárki, aki nem végzett énekszakot zeneművészeti akadémián vagy főiskolán, nem engedélyezett énekes, betöltötte 12. életévét.
A versenyzők elküldik az orbannagy@gmail.com címre jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, születési adatok, lakcím, telefonszám, foglalkozás, a döntőben előadásra kerülő dalok kottája, és a dalok szövege. A szervezőbizottság névre szóló meghívóval visszaigazolja a jelentkezést.
Az énekverseny zenei anyaga:
Minden versenyzőnek két dalcsokorral, vagy egy dalcsokorral és egy népballadával lehet jelentkezni. Egy dalcsokor 2-3 népdalból áll. Népies műdalokat nem fogadunk el. A szervezők két ajánlással fordulnak a jelentkezőkhöz:
– ajánlatos a régi típusú magyar dalkincsből meríteni
– a fellépő versenyzők népviseletben szerepeljenek
A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk, vagy valamelyik művelődési intézmény ajánlásával.
Azokat a versenyzőket, akik a fenti elvárásoknak megfelelnek, díjtalan ellátásban részesítik a szervezők. Kísérőt, legyen az egy vagy több személy (családtag, felkészítő stb.), csak abban az esetben fogadhatunk, ha 2016. november hetedikéig kifizetik a személyenkénti kísérői díjat. A felkészítő mentesül a kísérői díj alól.
Díjazás:
A verseny első három helyezettje és a közönség kedvence valamint a versenyzők által kiválasztott legjobb énekes pénzdíjban részesül: 800, 700, 600, 600, 600 lej értékben. Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk.
Rendezvényünket támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő, Communitas Alapítvány, Szatmár Megyei Tanács, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Jelentkezési határidő: 2016. november 3.

Rövid URL
ID82659
Módosítás dátuma2016. szeptember 26.

Hibát talált?

Üzenőfal