Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

VII. Palóc Világtalálkozó – Felhívás

VII. Palóc Világtalálkozó – Felhívás

VII. Palóc Világtalálkozó

A Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya, a Tar Lőrinc Baráti Kör és Ipolyszécsényke Község Önkormányzata – mint főszervezők – értesítik a nagyközönséget, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett VII. Palóc Világtalálkozóra 2022. augusztus 5-7. között kerül sor a felvidéki Ipolyszécsénykén.

A háromnapos rendezvény a palócság kultúrájának színes palettáját hivatott bemutatni a népművészet, a képzőművészet, a hagyományápolás és a kézművesség jegyében.

A különböző programokra egységesen az alábbi linken lehet jelentkezni:
https://forms.gle/svdzuMgcYLuJ7J2V9

A regisztráció beérkezése után részletes tájékoztatást küldünk a jelentkezőknek, amelyre legkésőbb május 20-ig kérünk visszajelzést.

A VII. Palóc Világtalálkozóra várjuk a műsorban fellépni szándékozók, a kézművesek, a vásárosok, a főzőversenyben részt venni szándékozók jelentkezését, illetve azokét is, akik kiállítási anyagot hoznának a találkozóra, vagy valamilyen bemutatóval szeretnék színesíteni a programot (pl. íjászok, barantacsapatok…)

Külön felhívjuk a palóc népviselettel rendelkezők figyelmét, hogy jöjjenek el, és mutassák be népviseletüket, amellyel nemcsak a hagyományos palóc lakodalmi menetet színesítenék, de segítségükkel bemutatnánk a palóc népviselet sokszínűségét is.
A rendezvénysorozat részét képezi a „Kékpántlika“ népdaléneklési, népzenei, vers- és mesemondó verseny (augusztus 5., péntek), amelyre minden korosztály jelentkezőit szívesen várjuk.

A Palóc Íz-Lelő főzőversenyünkre várjuk a főzni szerető közösségeket! Jelentkezni egyénileg is, csapatban is lehet!

Gyermekek foglalkoztatásához várjuk kézművesek, népi játszóházak, pedagógusok jelentkezését.

Amennyiben bárminemű kérdésük van a VII. Palóc Világtalálkozóval kapcsolatban, keressenek a 00421 907 856 296 telefonszámon esetleg írjanak a csemadokntv@gmail.com vagy a palocvilagtalalkozo@gmail.com e-mail címre.

TelepülésIpolyszécsényke, Szécsényke [Sečianky]
Rövid URL
ID128161
Módosítás dátuma2022. április 14.

Hibát talált?

Üzenőfal