Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Magyar Kultúra Napja 2015/2

Magyar Kultúra Napja 2015/2

A magyar kultúra napjának országos ünnepsége Csanaky Eleonóra előadásában a Himnusz előadásával kezdődött. A Csemadok Országos Tanácsa e jeles napon adja át a Csemadok Életmű Díjat, a Csemadok Közművelődési Díjat és a Gyurcsó István-díjat.
Az ünnepséget Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke nyitotta meg, majd Haraszti Attila, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tolmácsolta Potápi Árpád János államtitkár ünnepi beszédét.
A Csemadok Életmű Díjat Balogh Csaba (Galánta), Mitro László (Abaújszina), Varga László (Nagymegyer), Vas Ottó (Ipolyság) és Záhorszky Elemér (Érsekújvár) vették át. A kitünetetteket Stirber Lajos, Csoltkó Jenő, Kovács László, Pálinkás Tibor és Berényi Margit méltatták.
A Csemadok Közművelődési Díjat Dávid Mihály párkányi pedagógus, művelődésszervező, Pál Gabriella és Pál Csaba nagybalogi művelődésszervezők, Patócs Lajos hodosi citerás, népművész és Srejner Tibor diószegi rendező kapták. A Gyurcsó István-díjat Ripcsu Rudolf, a Csemadok Tőketerebesi Területi Választmányának egykori titkára vette át.
A műsorban Szeredy Krisztina, Csanaky Eleonóra, Bognár Hajnalka, Ternóczky István, a nemeskosúti Berkenye Táncegyüttes és a Peredi Nőikar működtek közre.

A díjazottak méltatásai: ITT

KategóriaMagyar Kultúra Napja 2015
TelepülésGalánta [Galanta]
Dátum2015-01-25
Térbeli jellemzőkGalántai Városi Művelődési Központ
Időbeli jellemzők2015. január 25.
Összefoglaló címA Csemadok országos ünnepsége és díjainak átadása
LétrehozóSzlovákiai Magyar Művelődési Intézet
FormátumMPG
Rövid URL
ID64101
Módosítás dátuma2015. január 29.

Hibát talált?

Üzenőfal