Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

VI. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAP

VI. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAP

2021-ben egyének és csoportok számára is meghirdette az SZMPSZ a Tehetségdíj elnevezésű pályázatát, melynek célja, hogy felkutassa azokat az ígéretes tehetségeket, akik eredményeikkel és adottságukkal kitűnnek társaik közül.
„Egy év kihagyása után érkeztek is szép számban a nevezések, közülük a meghatározott feltételeknek megfelelve 53 egyén és 19 csoport és azok mentorai nyerték el az elismerést 38 jelölő intézetből, szervezetből.” – olvasható a szövetség hivatalos oldalán.
A SZMMI munkájába önkéntesként bekapcsolódó középiskolásokat ajánlott a pályázatba, támogatva ezzel az Értékek polgári társulás nevezését. A Felvidéki Értéktárral foglalkozó diákok – Rancsó Kamilla és Lucza Ákos – Huszár László mentorálása alatt megvizsgálták az adattár használhatóságát. Számos emlékhelyes fényképpel gadagították a gyűjteményt, valamint több régi fotó is digitalizációra került tevékenységüknek köszönhetően. Ígyeketek felhívni a fiatalok figyelmét a Településmustra érdekességeire és buzdították a fiatalokat, hogy bővítsék az adatbázist. Ebben a munkában segítségükre volt Deák Irén, a Selye János Gimnázium tanárnője is.
Örülünk, hogy az SZMPSZ méltónak tartotta őket az elismerésre, mely reméljük ráirányítja a fiatalok figyelmét szülőföldjük megismerésének fontosságára. A társadalomtudományok kategóriában elnyert elismerésnek a Tornai Kincskeresősök is örülhetnek, akiknek gyűjtőmunkájukkal számos helyen találkozhattunk már.
Szívből gratulálunk a többi díjazottnak is és további jó munkát kívánunk.

A díjazottakról bővebben az SZMPSZ oldalán olvashatnak.
FÉB

Rövid URL
ID126129
Módosítás dátuma2021. június 30.

Hibát talált?

Üzenőfal