Árgyílus királyfi és a hattyúleány

Fullscreen Mode

Megjegyzés:
A gyűjtés helyeként feltűntetett Majorsziget feltehetően a Szigetmajor (Magyarisziget) elnevezésű pusztával azonos. A Kis-Duna mátyusföldi bal partján fekvő Szigetmajor az 1940-es évekig Nagymagyarhoz tartozott, majd szlovák és morva telepesekkel felduzzasztva 1956-tól Hurbanfalva (Hurbanova Ves) néven önálló községgé vált.
Típuskombinációja: MNK 400A* + AaTh 518

MűfajNépmesék / Tündérmesék
GyűjtőCsiba Lajos
MegyePozsony
TelepülésZlaté Klasy, Nagymagyar [Zlaté Klasy], Hurbanfalva, Magyarisziget, Szigetmajor [Hurbanova Ves]
Év1938
AdatközlőNémeth Flóris
Rögzítés formájacsak szöveg
Forrás, adományozóCsiba Lajos diáriuma. Felső-csallóközi gazdaregulák, babonák mesék és népszokások. (Csiba Lajos kéziratát sajtó alá rendezte és szerkesztette Presinszky Lajos.) Somorja, 1996. 90.
Módosítás dátuma2020. október 1.