Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Szeptemberi Értékőr program Tiszanánán

Szeptemberi Értékőr program Tiszanánán

Váratlanul jött a hír, hogy részt vehetünk a 2018-as Értékőr programban Tiszanánán, Magyarországon.
2018. szeptember 14-én indultunk Bátkából dél körül, majd Egyházasbástban csatlakozott hozzánk Mede Szabolcs. A négy fős csapatunk sajnos két tagra csökkent (Nagy Valentina és Hencz Bálint Péter), de ez sem állhatott az utunkba.
Tiszanánára délután három óra után érkeztünk meg. Bemutatkoztunk egymásnak, miközben bemutattuk a településeinket is. A délután folyamán megismerkedtünk az Értékőr Hálózattal és eddigi sikereivel.
Másnap a helyi könyvtárban vártak minket. Egy kis élénkítő játék után a délelőtt folyamán csoportokban dolgozva elkezdtük összegyűjteni a településeink értékeit, amit aztán be is mutattunk egymásnak. Ebéd után a fotózással és videózással ismerkedtünk meg közelebbről. Az erről szóló előadást követően magunk is kipróbálhattuk a kamera használatát.
Délután sétáltunk a faluban. Meglátogattuk a római katolikus templomot és jártunk a Tisza partján is. A finom vacsora után a mézeskalács-díszítést is kipróbálhattuk. Ezt követően egy hosszas játék vette kezdetét, ami csak éjfél után ért véget.
Az utolsó nap a könyvtárban az interjúkészítésről tanulhattunk, amit ki is próbáltunk egymás között.
Ebéd után a mi csoportunknak abban a szerencsében volt része, hogy még indulás előtt csónakázhattunk egyet a Tiszán/Tisza-tavon, ahol megcsodálhattuk a káprázatos élővilágot. Ide még biztos visszajövünk!
A szeptemberi találkozón nagyon jól éreztük magunkat. Kíváncsian várjuk a folytatást októberben!

Hencz Bálint Péter

Rövid URL
ID103754
Módosítás dátuma2018. szeptember 26.

Hibát talált?

Üzenőfal