Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Száz Kárpát-medencei középiskola diákja utazik legalább egy határ átlépésével ünnepelni október 23-án

Száz Kárpát-medencei középiskola diákja utazik legalább egy határ átlépésével ünnepelni október 23-án

100 KÁRPÁT-MEDENCEI KÖZÉPISKOLA TÖBB MINT 4000 DIÁKJA UTAZIK OKTÓBER 23-ÁN LEGALÁBB EGY HATÁR ÁTLÉPÉSÉVEL ÜNNEPELNI

Rákóczi Szövetség harmadik alkalommal hirdette meg 2014 őszén Kárpát-medencei középiskolák részére az Október 23-i Diákutaztatási Programot.

A program célja, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolások ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik ország magyar középiskolájához, és ott közösen ünnepeljek október 23-án. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhetett.
A pályázat feltétele volt, hogy egy másik államban működő magyar középiskolához látogasson a pályázó középiskola utazó csoportja és közös programot szervezzenek az október 23-i nemzeti ünnep kapcsán. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.
A Diákutaztatási Program mellett Rákóczi Szövetség a hagyományos Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepség sorozatra október 21. és 23. között 1300 egyetemistát és középiskolást vár Budapestre.

A Rákóczi Szövetség hasonló Diákutazatási Programot valósított meg az idei évben március 15-én, amikor 92 magyarországi középiskola diákja utazhatott határon túli iskolákhoz, illetve a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 80 Kárpát-medencei középiskola utazott valamely másik Kárpát-medencei országba.
A Szövetség Diákutaztatási Programjaiba idén már több mint 10 000 középiskolás kapcsolódott be.

Fullscreen Mode
Rövid URL
ID60565
Módosítás dátuma2014. október 1.

Hibát talált?

Üzenőfal