Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Szavazatgyűjtés a Jeszenák sírbolt felújítására

Szavazatgyűjtés a Jeszenák sírbolt felújítására

A Csemadok országos irodája magyarországi állami támogatással nekilátott a pozsonyi Jeszenák-sírbolt részleges felújításának. A szükséges dokumentumok, engedélyek beszerzése a támogatás egy jelentős részét felemésztette.
A munkák közben jelent meg a VÚB (Általános Hitelbank) idei, kulturális emlékek felújítására elnyerhető támogatás pályázati felhívása, esély a felújítás befejezésére.
(Jeszenák János az 1848/49 forradalom jeles személyisége, mártírja, akit 1849-ben Pesten Csányi Lászlóval együtt végeztek ki. Haláláig az evangélikus egyház Dunán inneni kerületének főgondnoka volt. A pozsonyi Kecske utcai evangélikus temetőben van eltemetve. Családi sírboltja nagyon rossz állapotban van.)
A negyvennyolcas forradalom egyik pozsonyi vértanúja megérdemli az utókor tiszteletét és azt, hogy végső nyughelye rendezett környezetben legyen. A sírbolt és a temető az evangélikus egyház tulajdona, a Csemadok a felújítás körüli mindennemű – adminisztrációs és egyéb munkálatok lebonyolítását vállalta.
Kérünk mindenkit, szervezetek, intézmények vezetőit, a Csemadok tagjait, a közép- és alapiskoláink vezetőit, kapcsolják be tagjaikat, diákjaikat a támogatás elnyeréséért folyó szavazásba.

Hogyan szavazhatunk?

  • Kattintson erre a linkre: www.nadaciavub.sk/poklady. A megnyíló honlapon rákattintva a Poklady Slovenska – Nadácia VÚB címre megjelenik a Poklady Slovenska prosia o pomoc oldal.
  • Legörgetve megtaláljuk a kilenc műemléket, amelyek közül az egyikre szavazhatunk. Itt álljunk rá a Jeszenákova hrobka nevűre és megjelenik zöld mezőben a Hlasovať za pamiatku felirat.
  • Ide kell beírni a telefonszámunkat. Az alatta lévő kis négyzetben kipipálni, hogy egyetértünk az adatok feldolgozásával és elküldeni a szavazatot.
  • Nagyon rövid időn belül kapunk egy kódot tartalmazó sms-t, ezt kell a megjelenő ablakba beírni és most ismét elküldeni a szavazatot.
    Ha jól szavaztunk, másodperceken belül kapunk róla értesítést.

Emlékhelyek a Felvidéken: Báró Jeszenák János sírja

Rövid URL
ID108085
Módosítás dátuma2019. április 17.

Hibát talált?

Üzenőfal