Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Juhász Dósa János

Juhász Dósa János

Titulus:

Végzettség:

Felsőfokú

Születési év, hely:

1969, Rimaszombat

Tanulmányok:

ELTE Budapest, magyar-színháztörténet

Munkakör, beosztás:

Színházi szakember

Utolérhetőség:

goncziivor@gmail.com

Életrajz:

Végzettség:
Balogfalai és Várgedei Alapiskola (1975-1983), (Füleki Gimnázium (1983-1987), Nemzetközi Előkészítő Intézet, Budapest (1991-1992), ELTE Budapest, magyar-színháztörténet (1992-1997)
Munkakör, beosztás: rimaszombati Városi Hivatal: Turisztikai Információs Központ, Rimaszombat – referens; gomorilap.sk – főszerkesztő; a Szabad Újság regionális munkatársa

1991 és 1997 között Budapesten a Nemzetközi Előkészítő Intézet (ma: balassi Bálint Intézet) kulturális munkatársa voltam. A Tiszavirág Baráti Társaság alapító titkáraként munkatársaimmal az intézet kulturális életét szerveztem, többek között kiadtuk a Tiszavirág és a NEI-LOM című lapokat, működtettük a mai napig létező Wataridori Színkört, de a társaság tagja volt a Musica Historica Együttes is. 1998-ban tértem haza, előbb a rimaszombati Magyar tannyelvű Speciális Alapiskolában tanítottam, majd a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny főszervezője voltam 2000 és 2003 között. Két évig a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya titkári posztját is betöltöttem. 2004 és 2006 között a Vasárnap felelős szerkesztője voltam, valamint egyik alapítója a Gömörország című negyedévi regionális folyóiratnak és a Szőrös Kő című irodalmi lapnak. 2007 és 2012 között a Gömöri Hírlap főszerkesztőjeként Rimaszombatban dolgoztam, a lap megszűnése óta a város internetes oldalát (www.rimavskasobota.sk) és a gomorilap.sk regionális portált szerkesztem, de regionális munkatársa vagyok a Szabad Újság országos hetilapnak és az Új Szó kulturális és sportrovatának külső munkatársaként is ténykedem. 1999 óta szakmai munkatársként veszek részt a Szepsiben és Buzitán megrendezendő Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál munkájában, 2008 óta a Rimaszécsen megrendezendő Nyújts a kezed! országos roma szavalóverseny szervezésében, valamint ifjabb Botos Béla  brácsás honlapját (www.botosbela.webnode.com) szerkesztem.

Rövid URL
ID39956
Módosítás dátuma2018. augusztus 21.

Hibát talált?

Üzenőfal