Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Sorskérdéseinkről Köbölkúton

Sorskérdéseinkről Köbölkúton

2013. december 12.-én Köbölkúton a Területi Választmány elnökségének idei karácsonyi meglepetés-találkozója keretén belül nem mindennapi vendégeket fogadtunk.

A százak tanácsából Foltán László – tanár, olimpiai és világbajnok kenus és Dr. Kisida Elek – sebész, egyetemi magántanár látogattak el hozzánk. A “sorskérdéseinkről” előadássorozat egyik megállója ebben a szűk körben olyan közvetlen beszélgetéssé alakult, amely az elnökség tagjainak és vendégeinknek egyaránt új lehetőségeket, információkat és erőket hozott a magyarság és emberség jobb megélését illetően. A felvidékhez igen szoros szálakkal fűződő előadók saját életük történetét olyan módon osztották meg velünk, ahol a lényeg nem maga a történet, hanem annak megélése emberként és magyarként. Sikereik, kudarcaik és döntéseik sorát ebből a szemszögből nézve ismerhettük meg, s ők a mi reakcióinkból szintén új látószöget ismertek meg a felvidék magyarságának életéből. Könnyebb szívvel, megújult lélekkel, igazi adventi hangulattal fejeztük be a találkozást s legfontosabb zárszó a vendégeink és magunk számára is: “A viszont látásra!”

Meghívást kaptunk a százak tanácsának üléseire, mellyel élni is kívánunk, mert kiváló emberek sorainak gondolataival nagy erőt tudunk meríteni a harcos hétköznapokhoz.
Köszönjük a Művelődési Intézetnek, hogy az előadássorozattal ránk is gondoltak.

TelepülésKöbölkút [Gbelce]
Rövid URL
ID53074
Módosítás dátuma2013. december 13.

Hibát talált?

Üzenőfal