Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

sms az Ipolyszalkai Tájházért

sms az Ipolyszalkai Tájházért

CÉL: ÖT ALAPISKOLA ÖTÖDIKESEINEK KÉZMŰVES OKTATÁSA AZ IPOLYSZALKAI TÁJHÁZBAN
HLAS 940 sms a 0902020292 számra A Szlovák Takarékpénztár Alapítványának pályázatán a 996 projektből a kiválasztott 100-ra lehet szavazni, a 15 legtöbb szavazatot kapott projekt kap támogatást. https://mamnato.sk/grant/
Ehhez kérjük a szavazataikat.

A Mi Hősünk: Dikácz Andrea
DIKÁCZ ANDREA belecsempészte a mindennapi életébe dédnagyanyáink tudását. Álma, hogy megszerzett tudásának tanítási folyamatát továbbadja az alapiskolás és óvodás gyermekek számára. Kreativitását 13 éves kora óta próbálgatta kézműves táborokban különböző kézművességekben. Később gyerekeket tanított szőni, makramézni, festeni, a csuhé művészetére és arra, hogyan süssék meg és díszítsék ki a mézeskalácsot. Ügyességét számtalan kép és videó bizonyítja. Tanulmányait kommunikáció szakon végezte, utána a Szalkai Tájház munkatársa lett. Elsajátította a kemencében való sütés hagyományát, a főzést nagyanyáink receptjei alapján, tartósítószer mentes befőzést és a zöldségek és gyümölcsök aszalását.
A Szalkai Alapiskola 108 diákjával 10 éves együttműködésünk van, rendszeresen foglalkozunk a gyerekekkel kézműves foglalkozások formájában azért, hogy a kézművességeket amiket a mi elődeink megőriztek és a falvakban használtak átadhassuk a fiatalabb generációnak akik megőrzik és továbbadhatják. Ebben a projektben szeretnénk az Önök segítségével öt iskola ötödikeseit bevonni. Rendszeres időközönként a következő foglalkozásokat fogjuk tanítani nekik: szőnyegszövés, agyagozás, makramé és egyéb csomózási technikák, hagyományos motívumok festése és batikolás. A gyerekekkel hagyományos ételeket is sütünk.

Projektünket sms-sel tudja támogatni a 0902 020 292 számon. HLAS 940 KÖSZÖNJÜK!
https://www.facebook.com/tajhaz.ipolyszalka

TelepülésIpolyszalka, Szalka [Salka]
Rövid URL
ID106845
Módosítás dátuma2019. január 30.

Hibát talált?

Üzenőfal