Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Regionális rendezvény – MS3 Baroque Ensemble koncertje

Regionális rendezvény – MS3 Baroque Ensemble koncertje

Barokk zenei koncert keretén belül mutatkozik be Dunaszerdahelyen a Vermes-villában Mester Sándor gitárművész, Simona Pingitzer szlovák fuvolista, Aleksandra Pykacz lengyel csellista és Jakub Junek cseh hegedűs. A koncert 2011. október 7-én, pénteken 19:00 órai kezdettel kerül megrendezésre. Ezt 18:00-kor a KMG legújabb képkiállításának megnyitója előzi meg, ahol Dréher János és Sipos Marica képzőművészek mutatkoznak be.

Mester Sándor közép-kelet európai zenészként tudja, hogy a fiatal zenészeknek nagyon nehéz eljutni oda, hogy sok koncertjük legyen és több országban is megmutassák magukat. Pedig a klasszikus zenészeknek karrierjük kezdetén ez a legfontosabb ahhoz, hogy színpadi rutint szerezzenek, nevüket szélesebb körben is megismerjék. Ezért találta ki a Klassik Star on-line zenei versenyt, melyet szlovák, cseh, lengyel zenészek számára írtak ki. Ezen a versenyen nyert Simona Pingitzer szlovák fuvolista, Aleksandra Pykacz lengyel csellista és Jakub Junek cseh hegedűs. Így Mester Sándor magyar klasszikus gitárossal kiegészülve az MS3 Baroque Ensemble a V4 országokat képviselve (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, és Magyarország) turnézik. A zenészek 12 koncertet adnak a négy országban. A koncerteken mindenki játszik szóló darabokat majd együtt is zenélnek.
A MS3 Baroque Ensemble turné szeptember 29-én indul Lengyelországból és október 10-én Magyarországon lesz vége. A versenyt és a koncert sorozatot az IVF (International Visegrad Fund) támogatja.

Térbeli jellemzőkDunaszerdahely, Kortárs Magyar Galéria épülete, a Vermes-villa
Rövid URL
ID34697
Módosítás dátuma2011. október 6.

Hibát talált?

Üzenőfal