Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Regionális rendezvény – Árpád vezér szobra Nagymegyeren

Regionális rendezvény – Árpád vezér szobra Nagymegyeren

Nagymegyer város 2008. október 25-én ünnepelte első írásbeli említésének 740. évfordulóját. Az ünnepséget az önkormányzat, a Csemadok helyi szervezete és a városi művelődési otthon rendezte. Az ünnepi rendezvénysorozat részét képezte, hogy ebből az alkalomból rendezték a településen a Megyer (Magyar) nevű települések első találkozóját. A rendezvényen hét hazai, illetve magyarországi település képviselői vettek részt. Az ünnepi rendezvények a városi művelődési ház kistermében megnyitott történelmi dokumentum kiállítással kezdődtek, amelyet Néma Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Levéltár igazgatója mutatott be.
Ezt követően a Bartók téren folytatódott a program. Nagy sikert aratott a magyarországi Regélő Fehér Táltos Dobcsapat műsora.
A rendezvénysorozat kicsúcsosodását Árpád nagyfejedelem, a honfoglaló magyarok, és megyer törzs vezére szobrának leleplezése jelentette a város központjában.
A fából készült alkotást a Csemadok Nagymegyeri Szervezete felkérésére, Nagy Géza és Farkas Attila szobrászművészek készítették.

Térbeli jellemzőkNagymegyer,
Rövid URL
ID33682
Módosítás dátuma2008. november 10.

Hibát talált?

Üzenőfal