Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Petőfi öröksége 2020 – kérdőíves felmérés

Petőfi öröksége 2020 – kérdőíves felmérés

A Nemzeti Művelődési Intézet kiemelt stratégiai feladata, hogy támogassa az anyaországi és az elszakított nemzetrészek magyar közösségeinek értékfeltáró tevékenységét, segítséget nyújtson a tárgyi és szellemi értékek, hagyományok felismeréséhez, megőrzéséhez és dokumentálásához.
Ennek a tevékenységnek mindannyiunk számára nagyon fontos eleme a Kárpát-medencei közös kulturális tér különböző szegmenseinek tudományos kutatásokkal történő erősítése, fejlesztése.
2023-ban emlékév keretében ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A Nemzeti Művelődési Intézet az emlékévhez kapcsolódóan szeretné felmérni a költő örökségét.
Célunk, hogy minél teljesebb képet kapjunk Petőfi Sándor örökségéről, a hozzá kapcsolódó hagyományokról, eseményekről, továbbá arról, hogy a települések milyen módon ápolják az emlékét az anyaországban és az elszakított nemzetrészeken egyaránt.
A tervezett kutatásunkban kiemelten fontos szerepet kap az, hogy a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjainak közreműködésével – akik a legmegbízhatóbb és legpontosabb ismeretekkel rendelkeznek a Kárpát-medencei települések és közösségek magyar kulturális életéről – kapjunk információkat a költő emlékéhez kötődő határon túli hagyományokról. Vizsgálatunkban elsődleges módszerként online kérdőívet használunk.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a Felvidéki Magyar Értéktár adminisztrátoraként szeretné az eredményeket az értékregiszterébe feltölteni, hogy tudástárát bővítse Petőfi Sándor, valamint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeivel, emlékhelyeivel, amelyet már ismerhetnek a https://intezet.sk, ill. a https://csemadok.sk honlapokról, Illetve a felvidéki értéktár androidos mobilapplikációjáról (amelyet a Google Play – Google játékok – appból letölthet.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Szlovákiában – Fekete Irén, az SZMPSZ elnökének és Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnökének ajánlásával – részt vesz Petőfi Sándor életének és munkásságának örökségét, tovább élését megismerő felmérésben.

Ezért tisztelettel kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat!

Az alábbi linkre kattintva jut el a kérdőívhez:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5oUVToBN0UcUnQllm3y5QuGCW9XJKXjCEuxVl1AagIQRBOw/viewform?usp=sf_link 

Információ:
Huszár László, Edmár Attila, Bödők Károly (031 552 2478 – 0905 358529).

Rövid URL
ID124136
Módosítás dátuma2020. november 29.

Hibát talált?

Üzenőfal