Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Őszirózsa – magyarnóta énekesek országos versenye – X. ŐSZIRÓZSA

A Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2009. október 4-én vasárnap, Ipolynyéken rendezi meg a X. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét hasonló körülmények és feltételek mellett, mint az elmúlt években. Ez azt jelenti, hogy délelőtt lesznek a próbák, délután pedig a verseny. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz).

 X. ŐSZIRÓZSA

magyarnóta-énekesek országos versenye

           A magyar zenei kultúránk több évszázados múltra tekinthet vissza. A magyar nóta is a magyar nemzet egyik legtisztább kincse, mert a legőszintébb hangon szól a magyar ember öröméről és bánatáról, a szerelemről és az elmúlásról. A dalnak mindenkor közösségmegtartó ereje volt, és van ma is. Ha elhanyagoljuk, egész kultúránk, nemzeti sajátáosságaink kerülnek veszélybe, ha felkaroljuk, akkor nem idegen, hanem magyar dallal, nótával, verssel formáljuk a magyar fiatalok ízlését. A verseny célja az énekkultúra fejlesztése, a tehetségek felkarolása, jó szórakozási lehetőség teremtése, a nemzeti összefogás erősítése.

A Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2009. október 4-én vasárnap, Ipolynyéken rendezi meg a X. ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos versenyét hasonló körülmények és feltételek mellett, mint az elmúlt években. Ez azt jelenti, hogy délelőtt lesznek a próbák, délután pedig a verseny. A versenyzők minősítve lesznek (arany, ezüst, bronz). A minősítő versenynek egyik jelentős hozadéka, hogy az aranyminősítést szerző énekesek akár hivatásos előadóként is (legalábbis Magyarországon ez így működik) szerepelhetnek a jövőben, a többieket pedig arra ösztönzi, hogy megszerezzék a legjobb minősítést. A helyezettek díjakat és okleveleket kapnak, ezen kívül a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorában szerepelhetnek.

Nevezési díj nincs. Útiköltséget a már hagyományos módon fizetünk, vagyis a tömegközlekedési eszközök hivatalos tarifáinak magasságáig. Étkezésről és esetleges szállásról a szervezők szintén gondoskodnak.

A nótaénekesek versenyébe 2009. szeptember 1-ig azok jelentkezését várjuk, akik betöltötték 16. életévüket, felső korhatár nincs. A versenybe 2 magyar nótával – hallgató, csárdás – jelentkezhetenek írásban nevük, elérhetőségűk (lakcím, telefonszám, e-mail) és a nóták címének feltüntetésével a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya címén:

 

Oblastný výbor Csemadoku,

991 28 Vinica, Cesta slobody 457.

e-mail: csemadokntv@freemail.hu csemadokntv@azet.sk

A borítékra írják rá: „ŐSZIRÓZSA" .

 

Az érdeklődők  bővebb  tájékoztatást  kérhetnek  a Csemadok  NTV  telefonszámán: 0907 85 62 96 vagy 0907 84 22 67. A jeletkezőknek részletes információt időben küldünk.

Térbeli jellemzőkIpolynyék, Művelődési központ
Rövid URL
ID34002
Módosítás dátuma2009. augusztus 10.

Hibát talált?

Üzenőfal