Népzenei tábor Dunaszerdahelyen, 2016-ban [gömbpanorámával]

2016. július 6-10-re között rendezte meg a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a XI. Népzenei Táborát, Dunaszerdahelyen a népdalénekesek és citerások részére.

[cardboard id=”80147″]

[cardboard id=”80145″]

Oktatók:
Berde Sarolta (citera), Borsi Ferenc (a tábor művészeti vezetője, citera), Köles Éva (népének)

Résztvevők: Berdéné Katona Mária (Báránd), Birkus Virág (Tardoskedd), Bohák Botond (Érsekkéty), Bombicz Ferenc (Szímő), Demko András (Szepsi), Fučík Krisztina (Nagyabony), Hajabács Attila (Tardoskedd), Hajdú Árpád (Érsekkéty), Illés Barnabás (Szímő), Kantár Éva (Szímő), Kantár Máté (Szímő), Kántor Emese (Bős), Major Lili (Hatvan), Komjáti Dóra (Szímő), Korpás Réka (Révkomárom), Maródi Andrásné Irén (Nagysalló), Mihályi Annamária (Tardoskedd), Molnár Vivien (Érsekkéty), Moravek Ivett (Nagyabony), Németh Enikő (Érsekkéty), Peller Katalin (Dunaszerdahely), Szladicsek Istvánné (Nagysalló), Varga Ágoston Zaránd (Dunaszerdahely), Varga Dóra (Szímő), Varga Éva (Nagymegyer), Zágrábi Martin (Érsekkéty), Zsoldos Viktória (Nagymegyer), 3 érsekkétyi énekes.

A rendezők meglepetéssel szolgáltak a jelentkezőknek, hiszen a felhívásban közzétett kis kvíz megfejtésével ingyenes tábori részvételt nyertek Berdéné Katona Mária (Báránd), Bombicz Ferenc (Szímő), Oravek Gábor (Tardoskedd), Moravek Ivett (Nagyabony), Németh Enikő (Érsekkéty). A jelentkezők közül Ág Tibor: Meg kell a búzának érni (1-4., 8 CD) kötetét nyerték: Bakos Hedvig (Nemesócsa), Szép Terézia (Nemesócsa), Biró Lászlóné (Mezőtúr), Korpás Réka (Révkomárom), Demko András (Nagyida).

Képgaléria a tábor gálaműsorából:
Bővebben a képekről: ITT.