Hej víg juhászok csordások

1. Hej, víg juhászok, csordások.

MűfajFelnőttek népdalai / betlehemes játék
GyűjtőNagy Iván
MegyeGyőr
TelepülésBalony [Baloň]
HozzászólásSzereplők: Aki viszi a betlehemet, két pásztor, angyal, öreg. Aki viszi a betlehemet: Dicsérjük a kis Jézust, aki a jászolyban fekszik. 1. pásztor: Dicsérjük a kis Jézust, aki a jászolyban fekszik. Messzi idegen országból érkeztem, még a tengeri tócsákon is átkeltem. Alig várom, hogy ezt az éneket elmondhassam. Messiás kis Jézus született Betlehemben. 2. pásztor: Dicsérjétek a Jézust, aki a jászolyban fekszik. Közösen éneklik: Hej, víg juhászok, csordások 2. pásztor: Glória, öreg, gyere be! Öreg: Bemennék, ha tudnék. 2. pásztor: Glória, öreg, hát gyere be! Öreg: Dicsérjük a kis Jézust, aki a jászolyban fekszik. Messzi idegen országból érkeztem, még a rongyos bucskorkámat is elvesztettem. Alig várom, hogy ezt az öröméneket elmondhassam. Messiás kis Jézus született Betlehemben. 1. pásztor: Nem aludtam három éjjel, három nap. 2. pásztor: Aludjunk hát egyet pajtás. Angyal: (Énekelve)
AdatközlőPente Teréz
CímErősíteni szíveket