Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Mintegy 1500 Kárpát-medencei diák és tanár táborozik a Rákóczi Szövetséggel

Mintegy 1500 Kárpát-medencei diák és tanár táborozik a Rákóczi Szövetséggel

A Rákóczi Szövetség hagyományaihoz híven az idei nyáron is megrendezi táborait a Kárpát-medencei magyar diákok és tanárok részére, a magyar-magyar kapcsolatok szolgálatában. A Szövetség 15 nyári rendezvényébe – amelyek között általános iskolásoknak szóló anyanyelvi táborok, középiskolás és főiskolás tábor, valamint történelem és magyar irodalom szakos tanároknak szóló rendezvények szerepelnek – mintegy 1500 Kárpát-medencei diák és tanár kapcsolódhat be.

A nyári rendezvények között szerepelnek anyanyelvi táborok – Baján, Tatán, Győrött és Pécsett – a szórványban élő külhoni magyar diákoknak kínálnak lehetőséget arra, hogy anyanyelvüket felszabadultan használhassák és élvezzék Magyarország vendégszeretetét.
A Sátoraljaújhelyi Középiskolás Táborban 380 Kárpát-medencei középiskolás diák és tanár vehet részt a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteinek képviseletében egy héten keresztül, kiváló programok keretében, amelyek között szerepel kassai kirándulás, előadások, koncertek, műveltségi és sportvetélkedők.
Ópusztaszeren 95 történelemtanár, Gyöngyösön pedig 80 magyar nyelv és irodalom szakos tanár vehet részt továbbképzést, kapcsolatépítést és kikapcsolódást nyújtó találkozón.
Prágától Bukarestig a különböző egyetemi városok magyar diákszervezeteinek képviselői a szentendrei Papszigeten táborozhatnak augusztus végén, a legkülönbözőbb előadások és programok kíséretében. Negyedik alkalommal kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség az Erzsébet Táborok felvidéki résztvevőinek megszervezésébe. Ennek keretében 110 rászoruló általános iskolás korú diák zánkai üdültetésének megszervezését, valamint 140 felvidéki középiskolás székelyföldi táboroztatását segíti a Szövetség.
A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalával közösen 120 kárpátaljai diákot látunk vendégül a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja elnevezésű történelmi kiránduláson.

A Rákóczi Szövetség 2015. évi nyári rendezvényei:

Fullscreen Mode
Rövid URL
ID66665
Módosítás dátuma2015. július 1.

Hibát talált?

Üzenőfal